Karácsonyi könyvajánló
2021. december 10. írta: csillabella

Karácsonyi könyvajánló

Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt években milyen karácsonyi témájú könyveket olvastam, hátha valaki szemezgetne belőlük: akár olvasnivalóként - de ajándék ötletnek sem utolsó. Előljáróban elmondom, hogy mikor olvasmányt keresek az ünnepek körül, akkor a szempontjaim: legyen rövidebb, könnyed és szórakoztató. Csak annyit várok el, hogy a karácsonyi hangulat elvarázsoljon, így a történet sokszor felejthető vagy egyszerű, de kikapcsolódni remek. 

1. Charles Dickens: Karácsonyi ének

Ha csak egy könyvet olvas el valaki az ünnepek előtt, akkor szerintem az legyen a Karácsonyi ének. Gyorsan haladós, gördülékeny, igazi klasszikus és van mondanivalója is. Minden korosztálynak ajánlott.

 

2. Catherine Anderson: A karácsony fényei

Bár a borító ünnepi hangulatot sugall (és szép), azért ez mégsem az a tipikus karácsonyos könyv, így akár máskor is olvasható. Helyenként picit lehangoló, de biztosítja, hogy azért meg is hatódjunk, és szerethetőek a karakterek.

 

3. Catherine Rider: Csók New Yorkban

Lényegében egy mozgalmas este története, ahol láthatjuk New York főbb nevezetességeit ünnepi fényben, hóesésben, miközben két fiatal próbál túllenni a szerelmi bánatán. Ünnepekre hangolódni jó választás!

 

4. Melody Carlson: A karácsonyi macska

Egy rövid és kedves kis történet, ahol a főszereplőnek - nagymamája halála után - gondoskodnia kell az egyedül maradt macskáiról. A sok jó szándékú ember, a kisváros, és a cicák pár órára garantált lazítást biztosítanak. 

collage_5.jpg

5. Mary Alice Monroe: Déli Karácsony

Ez egy sorozat 5.része, de önálló olvasmányként is megállja a helyét. A 10 éves Miller kutyust szeretne, azonban a családja nem engedheti meg magának. Végül azonban kerül a házhoz kutya, és onnantól minden megváltozik.

 

6. Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

A történet nagyon hajaz a Szerelem hálójában című filmre, így nagyjából sejthető, kiszámítható a történet. De ezzel nincs is semmi gond, ebben az időszakban ideális kis olvasmány.

 

7. Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Aki látta a Karácsony Hollyval című filmet, annak ismerős lesz ez a történet. Én is olvasás közben éreztem, hogy déja vu-m van. Egy hallgatag kislány, egy varázslatos játékbolt, egy kis románc és persze Karácsony.

 

8. Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében

A Piciny Csodák Pékségének 3. része ez a karácsonyi kiadás, ami szerintem magában is olvasható, de élvezetesebb, ha ismerjük az előzményeket. Az első két részhez képest ez kicsit gyengébb lett, de a finom ropogós kenyér,  az erős barátság, a helyi közösség, a szerelem és a Család miatt megéri olvasni.

 

9. Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Cuki Husky kutyusok, északi fény és egy kivilágott ház a borítón, mi kell még? Hát egy jó történet. Itt az nem volt a legerősebb, és nem is teljesen azt kapja az ember, amit a borító után elképzelt. Jó lehetőségek voltak a könyvben, jobban is ki lehetett volna aknázni.

 

10. Katie Fforde: Karácsonyi meglepetés és más történetek

6 rövid karácsonyi központú novellát tartalmaz a könyv. Az első 3 felejthető, de utána egyre élvezetesebbek lesznek. Nem szeretem általában a novellákat, de így karácsonyi történetként jól működnek.

Mindenkinek kellemes hangolódást az Ünnepekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr5216767908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása