Könyvajánló tavaszi napsütéses délutánokra
2023. április 28. írta: csillabella

Könyvajánló tavaszi napsütéses délutánokra

Most, hogy megjött a jó idő (és talán itt is marad), szívesen olvasok a teraszon, ahol érzem az orgona illatát, amit odafúj egy lágy szellő, hallgatom a madarak csicsergését, ennek is megvan a hangulata. Íme pár kellemes olvasmány, amik mind izgalmasak, de mégis könnyedek ezeken a tavaszi napokon.

spring-reading-today-170510-tease.jpg

 

 1. Shelby Van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van

Nagyon emlékezetes könyv! Tova nyugdíjas, de munkát vállal a helyi Akváriumban. Élete eseménytelenül zajlik, de aztán szép lassan kapcsolat alakul ki közte és Marcellus között (az óriáspolip). Új munkatárs jelenik meg, a fiatal és szétszórt Cameron, aki próbálja az életét végre egyenesbe hozni.

Mindig is csodáltam a polipokat, de a könyv után kicsit máshogy nézek rájuk! 

covers_749854.jpg

 

 2. Willy Vlautin: Ne hagyj cserben! 

Amennyire tartottam ettől a könyvtől, annyira pozitívan csalódtam benne! Közel került a szívemhez ez a tiszta, romlatlan, szépen megírt könyv. Ez nem egy kemény vad bokszoló csávó küzdelmeit írja le, hanem egy hétköznapi fiú küzdelmét, aki próbál felülkerekedni a démonain, legyőzni sérüléseit, bizonyítani a világnak, magának. 

covers_667545.jpg

 

3. Kimberley Freeman: Parázs-sziget

Két szálon futó történet, amelyet a Parázs-sziget köt össze - bár a jelen szál inkább keretet ad a történetnek. 

Megismerhetjük Tilly történetét, házasságán keresztül máris betekintést nyerünk a nők helyzetére az adott korban. Bizony nem volt könnyű, de ő bátran új kalandokba vágott. Kiszolgáltatott helyzete nem mindig a legjobb döntésekre sarkallta. A könyv végig izgalmas, kedves, szerethető karakterekkel és szép helyszínnel.

covers_413461.jpg

 

4. Ali Hazelwood: A szerelem képlete

Olive nem hisz a párkapcsolatokban, viszont a tudományban igen. Mikor barátai nyomására úgy alakul a helyzet, akkor kísérletként fogja fel kamukapcsolatát, amibe a hírhedt Adam Carlsen professzor valamiért belemegy. Innentől vicces jelentek, csípkelődés, barátság, elfogadás és romantika járja át a könyvet.

covers_733459.jpg

 

5. Milly Johnson: A pompás Mrs. Mayhew

Bár a borító egy habkönnyű történetet sejtet, azért ennek a történetnek helyenként volt súlya. Sophie éli a politikus feleségek életét, mindent alárendel e célnak, de miután férje túllő a célon, már nem bírja tovább és kifakad. Férje ezt nem igazán értékeli, így Sophie nincs biztonságban, egészen Yorkshire-ig menekül. Ott szép lassan új életet épít fel, de a múltját nem tudja elkerülni teljesen. 

covers_617366.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr818112356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása