Donato Carrisi - Démoni suttogás
2021. október 30. írta: csillabella

Donato Carrisi - Démoni suttogás

*4.8*

Mindig elfelejtem, hogy nem kell féljek a hosszú könyvektől, mert ha jók, akkor az ember észre sem veszi az oldalak számát. De tény, hogy valamiért nehezebben nyúlok 500+ oldalas könyvekhez, ezen dolgoznom kell még!

covers_244534.jpg

5 eltűnt gyermek után folyik a nyomozás, viszont 6 kis gödröt találnak, amelyben 6 kislány bal karja található. Így bevonják a nyomozásba Milát - akinek az eltűnt gyerekek felkutatása a szakterülete, hogy derítse ki a 6. áldozat kilétét. És a gyilkos utáni hajszában is nagy segítség lehet. 

Hú, eléggé megrázó ez a könyv, pláne az eleje, de utána sem könnyű - hatványozottan rossz, hogy gyerekek az áldozatok. Időnként azt éreztem, félre kéne tegyem a könyvet határozatlan időre. De, végül annyira elkapott a történet és a kiváncsiság, hogy letenni is alig bírtam.

Amibavalens érzéseim vannak, mikor sorozatgyilkosságról olvasok: elborzaszt micsoda beteg elmék vannak körülöttünk. Viszont a nyomozók logikája, éles elméje és akaratereje pedig ámulatba ejt.

2 dolog volt, ami kevésbé tetszett (spoiler veszély): egyik a misztikus vonal- egy médium bevonása a nyomozásba fura volt. Nem mondom, hogy valamilyen szinten nem hiszek ebben, na de nem olyan mértékben, ahogy az itt volt. A másik a végkifejlet. Egy embert befolyásolni pusztán egy hangüzenettel, aki utána megy, és lemészárolja a saját családját? Oké.

Ezektől függetlenül is azt mondom, hogy ez egy zseniális könyv, izgalmas, egyik csavar a másik után, a nyomozók hátteréről is sok kiderül, különösen Miláról. Nagyon jó lenne, ha a második rész is megjelenne magyarul. Ez az első könyvem az írótól, de engem teljesen meggyőzött, jogos a 92% molyon.

moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr9016739760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása