Catherine Anderson - A karácsony fényei (66)
2019. december 30. írta: csillabella

Catherine Anderson - A karácsony fényei (66)

*4.6*

Tudom felszínes, de ez a borító nagyon hívogató! A leírás sem rossz: a szomszédok öri-hariban vannak, de aztán majd ez változik. Na jó, ez nagyon rövid volt így.

covers_570592.jpg

Cam McLendon fiával és anyukájával egy kisvárosba költözik, hogy új életet kezdjenek. Életkörülményeik kezdetlegesek, táboroznak a saját telkükön, míg felépül a házuk. Szomszédjuk Sam, aki marhatenyésztő nem nézi jó szemmel ezt, hogy így élnek.

Sam lánya -Kirstin- apja zsarnoksága alatt él, mint egy tini, kénytelen kiszökni otthonról vagy hazudni, ha találkozni szeretne valakivel. Így ismerkedett meg Cammel. Azonnal vonzódni kezdtek egymáshoz, de a helyzetük nem volt könnyű. Sam senkit nem tűrt meg lánya mellett, pláne nem egy putriból jött férfit. Camnek pedig gondolnia kellett a fiára, Calebre.

Eközben Sam és Maddie (Cam anyukája) kiássák a csatabárdot és háború zajlik a szomszédok között.

Megismerhetjük mindenki múltját: Sam nehezen élte meg felesége elvesztését, és Maddie is a mai napig szenved férje halála miatt. Egy váratlan fordulat közelebb hozza a két családot, mint akkor szerették volna.

410a25fb6c9970d51b3069d21b8e5bf2.jpg

Nem kimondottan karácsonyi történet, így aki az ünnepek alatt nem kerített rá sort, ne bánkodjék, bármikor pótolhatja ezt.

Összességében tetszett a könyv, de azért volt pár dolog, ami kevésbé jött be: a csodálatos morális értékrendje mindenkinek már-már sok volt. Caleb sem tudott hibázni, pedig tini, aki elvesztette a nagyapját, az anyja rég elhagyta és költöztek is. A másik a sok ismétlés, visszatérés, nagyon szájbarágós volt és csak az oldalszám növelésére volt jó. Plusz jóval többször hangzott el a "rák" szó (meg a "halál") mint jól esett volna. Ezeket nyílván mindig rossz olvasni, de itt rettentő tömény volt a negativitás. 

De ez megbocsátható volt, mert a karakterek szerethetőek voltak, Sam igazi jellemfejlődésen ment át, mindenki kedves a a másikkal, sok szívmelengető/ szemhomályosító jelenet volt.

https://moly.hu/konyvek/catherine-anderson-a-karacsony-fenyei

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr9315374008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása