Stieg Larsson - A lány, aki a tűzzel játszik (19)
2020. március 09. írta: csillabella

Stieg Larsson - A lány, aki a tűzzel játszik (19)

*4.3*

Ha ez a rész nálam van, mikor végeztem az elsővel, rögtön folytatom is a sorozatot. De, ahogy várnom kellett rá, úgy szép lassan csökkent az érdeklődésem is.

Nehezen haladtam vele, ennek részben én is lehetek az oka, elég mozgalmas, fárasztó és kevésbé nyugodt időszakom van éppen. Másrészről úgy éreztem, hogy kb a 250. oldalig nem indult be a történet, csak csordogáltak lassanként az információk.

197644.jpg

A Millenium azzal rukkol elő, hogy kiadnak egy könyvet és tematikus lapot a prostitúcióról, amely elég sok magas beosztású embert leplez majd le. Lisbeth, aki szemmel tartja a lapot, rájön erre, és belevonódik a nyomozásba. Olyannyira, hogy menekülni kényszerül, és sokáig tisztázatlan a helyzete: elrabolták, elszökött, baja esett?

Tetszett, ahogy összefognak érte - Paolo Roberto üde színfolt, remélem a következő részben is szerepel majd. Jó volt megismeri Lisbeth múltját, bíztam benne, hogy kiderül miért lett az, aki. Ismét megmutatta milyen fából faragták, vele nem lehet csak úgy szarozni kérem, nagyon csípem a csajt!  Olyan karakter, akire mindig emlékezni fogok és akihez hasonló nincs.

Miután eljutottam a könyvben a 250.oldalig kb (nagyjából 2 hét alatt), utána a maradékot (kb 280 oldal) 1 nap alatt befejeztem. Úgy elkapott a gépszíj, hogy nem volt menekvés, összeértek a szálak, minden fejezettel pont annyi információ csepegett, hogy ne keveselljem, de még többet akarjak tudni.

A vége, khm, na az azért kicsit fura volt. Spoiler: szóval a 40 kg-s Lisbeth mindenkivel elbánik, mindent eltervez, mindent átgondol. De a legnagyobb bérgyilkosról azt feltételezi, hogy még egy nyamvadt kamerája vagy biztonsági berendezése sincs. Majd ez a gyilkos, aki kiképzést kapott, nem tudja felismerni, hogy valaki meghalt. (?!) Meg a társa se. Pedig évek alatt rengeteg embert megölnek. Ez már erőltetett volt.

Nyitott lett a vége, de fújok egyet a folytatás előtt.

https://moly.hu/konyvek/stieg-larsson-a-lany-aki-a-tuzzel-jatszik

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2415512732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása