Brittainy C. Cherry - Tűzeső
2021. október 26. írta: csillabella

Brittainy C. Cherry - Tűzeső

*4.6*

Az első rész - Lebegés - egészen elkapott, bár egy éve olvastam, emlékszem, hogy éjjel sokáig fent voltam és rengeteget törölgettem a szemem. Ez általában hasznos jelzője egy könyvnek, ha nyomot hagy bennem és emlékszem rá, akár a történetre vagy a hatásra, amit kiváltott belőlem.

Így tudtam, hogy folytatni fogom a sorozatot, csak nem rögtön, lelkileg azért megterhelő, és mivel nem függnek össze a részek, így nem hajtott a tatár. istockphoto-1215130227-612x612.jpg

Alyssa és Logan, bár nagyon sok mindenben különböznek egymástól, legjobb barátok lesznek. De, ahogy az lenni szokott, szép lassan kialakul köztük valami több. Értékes a barátságuk, és bár más világból származnak, sok minden összeköti őket. Mindketten nehéz családi háttérrel rendelkeznek, ez a magány és sok szorongás a kapocs köztük.

Ha az ember talál valakit, aki képes megnevettetni akkor is, amikor sírnia kellene, nos, abba bele kell kapaszkodni, mert ő az, aki örökre meg fogja változtatni az életét.

Így megpróbálják együtt, de nem könnyű. Alyssa előtt nagy jövő állhat, de ő sosem érzi, hogy több lenne mint Logan, és mindig bíztatja is a férfit, hogy előtte is állnak lehetőségek. 

Mindkettejüket elhanyagolták a szüleik, és ezt alapból is rettentő nehéz olvasni miken mentek át- főleg Logan, de ha az emberben sebet tép fel, hogy a szülőknek fontosabb az alkohol/drog/saját maguk/bármi más, mint a tulajdon gyerekük, hát az kemény... Így eléggé megviselt ez a könyv, főleg az elején elég sokat pityeregtem is. De biztos segít a gyógyulásban.

Azt, hogy milyen jó dolgunk van, csak akkor vesszük észre, amikor látjuk, milyen rosszul megy másoknak.

Annak örültem, hogy nem volt kiszámítható a dráma a könyvben: azt hittem majd jön egy harmadik a kapcsolatba (mondjuk egy nyugis pasi Alyssának), aki miatt nyüglődnek.

Nincs tapasztalatom drog függőséggel kapcsolatban, de kicsit meglepett, hogy 5 év tisztaság után sem tudott lábra állni Logan teljesen. Azt viszont megértem, hogy milyen nehéz kiszállni a rossz sémákból, és milyen nehéz elengedni a reményt, hogy változni fog valami és minden jobb lesz.

Van a könyvben nehéz gyerekkor, alkohol, drogok, családon belüli erőszak, halálos betegség, így nem ajánlom, ha valaki mondjuk nincs jó passzban, vagy maga alatt van éppen. Viszont nagyon szépen van megírva és a vége is kárpótolt. Alyssa (Csillag) és Logan (Lo) kapcsolata ritka: mindig is ott voltak - vannak- lesznek egymásnak, akkor is ha nem beszélnek évekig, a kötelék nem szűnik meg köztük.

– Miért nem mondtál le rólam soha?
Vállat vontam. – Mert vannak dolgok, amikre érdemes várni, annyira jók.

covers_420794.jpg moly link

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr8216736040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása