Jo Nesbø - Csótányok
2021. október 01. írta: csillabella

Jo Nesbø - Csótányok

*4.2*

Tervezem, hogy egyszer végig olvasom ezt a sorozatot (eddig nem haladok túl jól, 12 rész jelent meg magyarul, és a 2.-nál tartok). Az első rész jó bevezetőnek indult, és örülök hogy olvasom ezeket a részeket is, mert sok mindent megtudni Harryről, ami biztos hasznos lesz a továbbiakban.  

Thaiföldön a norvég nagykövetet holtan találják egy motelben, így Harry kiküldetésre megy és Thaiföldre utazik. Ott a melegen kívül jön a kultúsokk.

bangkok_montage_2021.jpg

A nyomozás és a könyv egész lassan indul be. Szépen követjük a nyomokat, időnként rossz irányba. Rengeteg minden előkerül közben: a politikai csavarok és korrupció, pénz, prostik, drogok, alkohol, nehézfiúk, pedofília.

Helyenként pár mókásabb szituáció is kialakult, de összességében a könyv feléig, 2/3-áig lassan csordogált a történet. Onnantól aztán már kb minden szembe jövő ember az utcán gyanús lett, kerültek elő új nyomok. Az első résznél is ez volt a menetrend (és ott sem nyerte el annyira a tetszésem), és itt is ez volt a helyzet. Már alig bírtam követni, és kapkodni a fejem, felfogni az infókat. Arról nem is beszélve, hogy néha a norvég kollégák nevét is kevertem, de ez biztos az én hibám.

Nehezen nyúltam a könyvért, de bízom benne, hogy a sorozat egyre jobb lesz, így majd folytatni fogom (valamikor), ahogy elterveztem.

covers_209783.jpg  moly link

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr216705186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása