Camilla Läckberg - Aranykalitka (89)
2020. december 02. írta: csillabella

Camilla Läckberg - Aranykalitka (89)

*4.9*

Parfümös üveg a borítón? Ez olyasvalami, ami felkelti a figyelmem. Ráadásul még skandináv krimi is? Annál inkább. Pár napom van, hogy olvassak egy svéd szerzőtől könyvet, mielőtt lejár a kihívás? Kell valami, ami érdekes, és leköt? Tádám! Meg is találtam, telitalálat volt ez a könyv. Próbálkoztam a 100 éves ember folytatásával, de 70 oldal körül elköszöntünk egymástól. Majd az Egymás ellen következett, aminek már másodjára futottam neki, de most sem kapott el. 60-70 oldal körül tőle is búcsút vettem. Talán majd máskor.

covers_549021.jpg

A könyv úgy nyit, hogy Faye lányát megölték. De nem kapunk több információ morzsát erről, kezdjük a történetet az elején. Faye látszólag boldog házasságban él, Jack "mindent" megad neki. Jó életük van, hatalmas ház, ruhák, kocsi... de valami nem stimmel... Faye magányos, a férje már nem úgy néz rá. És nem is úgy szól hozzá. A folyamatos lelki terror és érzelmi bántalmazás oda vezet, hogy Faye nem önmaga. A valaha erős, ambíciózus lány, aki előtt nagy jövő állt, már csak árnyéka önmagának.

Elhiszem, hogy bele lehet fásulni a mindennapokba és a megszokásba, de néha kiakasztott már ez az alázat. 

Egy nap azonban kiderül, hogy Jack megcsalta a feleségét, aki némi dráma után úgy gondolja, ideje bosszút állni mindenért. Visszatalál magához, és egyre erősödik, mikor világossá válik számára mi mindent kell megtoroljon.

Olyan ezt, mint egy elcseszett Elvált nők klubja, legalábbis valahogy az a film ugrott be olvasás közben. Csak ebben a skandináv verzióban nem szól vidám zene a háttérben, és nem az ártatlannak tűnő Goldie Hawn totyog a magassarkújában. Faye múltja sötét, időnként betekintést kapunk mennyire. És a módszerei sem kispályások. 

Nem mondanám tipikus kriminek. Felrázott a könyv, izgatottan olvastam!

https://moly.hu/konyvek/camilla-lackberg-aranykalitka

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr5816311364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása