3 könyv téli depresszió ellen
2022. január 24. írta: csillabella

3 könyv téli depresszió ellen

A lenti könyveket ajánlom most ebben a hideg, korán sötétedős időben- minden kis hibájuk ellenére. Nehéz helyzetből indítanak, és megmutatják hogy van kiút, csak ne adjuk fel. Nem csodaszer gyanánt, de talán kicsit segítenek kikapcsolódni, szórakozni és feltöltődni.

Virginie Grimaldi - Merci, nagyik!

*4.5*

Kicsit tartottam ettől a könyvtől, mivel idősek otthonában játszódik. Így benne volt a levegőben, hogy sok lesz a szomorúság és bánat. Pár hónapig önkénteskedtem idősek otthonában, és sajnos annak nem jó szájízzel lett vége.

Julia épp nehéz időszakon megy át: családi és magánéleti gondok miatt, így otthagyja párizsi életét,hogy összekapja magát. Sokáig maga sem érti, hogy is gondolta ezt és mi fog ebből kisülni: ő egy idősek otthonában? Viszont a tenger közelsége, és az, hogy egyre jobban megismeri az ott lakókat, dolgozókat jó hatással van rá. Nemcsak ő segít az időseknek, de ők is sokat adnak neki.

Tetszett, hogy a fejezetek elején igazi életigenlő idézetek vannak. A szívmelengető történet kicsit Backman-re emlékeztetett, talán ez kicsit viccesebb.

Nem az a dicsőség, hogy sosem esünk el, hanem az, hogy újra és újra felállunk.

 

Beth O'Leary - Az ágybérlő

*4.5*

Igen, a cím: ágybérlő, nem én írtam el. Tiffy olcsó lakást keres, hogy el tudjon szakadni az exbarátjától, viszont minden nagyon drága neki, kivéve egy hírdetést: a lakás minden nap szabad, kivéve 9től 5ig. Leon ugyanis éjszakás, így ő akkor lesz/ alszik a lakásban, mikor a lány dolgozik.

Mivel nincs más megoldás, Tiffy belemegy, de maga sem gondolta végig mi is vár rá. Lakótársát csak üzenetekből ismeri meg. De, mint kiderül, így is közel lehet kerülni egymáshoz.

A történetet bonyolítja egy exbarát, Leon barátnője, és Leon testvére, aki börtönben ül. Leon hospice házban dolgozik, így itt is megvolt bennem a fent említett félelem, hogy emiatt szomorú lesz a könyv, de nem volt az. Kicsit az expasi szál már zavaró volt a végén, mert mintha Tiffy semmit sem fejlődött volna, emiatt a kis levonás. De összességében nagyon jól szórakoztam, és többször is meghatódtam! 

 

Lori Nelson Spielman - Álomlista

*4.7*

Ez a történet sem vidáman indít: Brett anyukája meghal, és a lány akkor kaphatja meg az örökségét, ha teljesíti azt a listát, amit még tiniként írt, hogy mit szeretne elérni az életben. Eleinte kiakad, hisz már nem azok a céljai, mint kislányként.

Ahogy halad a célokkal, rá kell jöjjön az anyukája bölcsességére, aki mindezzel segítette őt, hogy visszaálljon a helyes útra. Észreveszi magán, hogy milyen sekélyes volt korábban.

Több nehéz életúttal is találkozott Brett, így mindig hálát adhatott, hogy bár neki is vannak nehézségei, azért sok mindenben milyen szerencsés.

A szereplők, mellékszereplők is mind a szívemhez nőttek, bár a történet néha már kicsit hihetetlen volt (hogy ennyi minden így jön össze), de olvasmányos és fontos az üzenete.

 collage21_1.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7216810056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása