Sigríður Hagalín Björnsdóttir - A sziget (54)
2020. július 20. írta: csillabella

Sigríður Hagalín Björnsdóttir - A sziget (54)

*4.8*

Régóta szemeztem a könnyvel, és hátborzongató volt most olvasni, így a jelenlegi pandémiás helyzetben.

covers_564830.jpg

Izland egyik napról a másikra elszigetelődik a világtól, nem tudni miért, de nincs internet, nem élnek a nemzetközi telefonvonalak, repülők/ hajók nem érkeznek. Félelmetesen valóságos képet fest, mi történik ilyenkor.

Először az ember még nem pánikol, gondolja ez valami átmeneti helyzet. Aztán elkezd akklimatizálódni, hisz enni, inni még kell, vannak szükségletek. De az árukészletek fogynak, munkahelyek szünnek meg, a pénz elértéktelenedik... ismerős? Mikor ment a WC papír, liszt harc idehaza, és a világon mindenhol. Az emberek raktároznak, mindig van, akik jobban járnak és akiknek könnyebb.

Éles határ kezd keletkezni a hatalom és átlagember között. És az átlagemberek között is, ember embernek farkasa, hisz a betegek, gyengék, munkaképtelenek, vagy külföldiek veszélyben vannak: nincs elég élelem, és a hatalomnak döntenie kell... nehéz döntéseket hoznak meg, látszólag könnyedén.

Ilyenkor lesz világos kiben van emberség, sokan megmutatják a foguk fehérjét. És sokan szemethunynak efölött, csak mentsék magukat. Nem tudom milyen lett volna ezt a könyvet tavaly olvasni, most brutálisan félelmetes volt.

Nem volt itt hős, nem jött a Bruce Willis hogy megmentse az embereket. Csak az emberi önzés, és kegyetlen valóság.

https://moly.hu/konyvek/sigridur-hagalin-bjornsdottir-a-sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2616039216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása