Joanne Harris- Csokoládécipő (36)
2020. május 10. írta: csillabella

Joanne Harris- Csokoládécipő (36)

*4.2*

A Csokoládé hangulata egészen elvarázsolt, és még mindig szeretnék eljutni a sorozat 4. részéhez (Az epertolvaj), így szívesen folytattam Vianne történetét.

covers_33257.jpg

Az elején kicsit megzavarodtam, mire sikerült képbe kerülnöm, hogy melyik fejezet kiről szól, mert itt 3 szemszögből halljuk a történetet, és időnként kellett pár sor, vagy fél oldal, mire rájöttem, hogy most Vianne, Zozie vagy Anouk a mesélő. (A fejezetek elején levő kis ikon segíthet ebben.)

Vianne és Anouk új életet kezdenek Párizsban Yanne és Annie néven, családjuk 3 főre bővült: Rosette lassan 4 éves lesz. Meghúzzák magukat, nincs mágia sem. Thierry, a háziúr udvarol Yanne-nak, és egyre komolyodik a kapcsolatuk. Ekkor robban be az életükbe Zozie, aki besegít a boltban, vigyáz a gyerekekre és Yanne bizalmasa lesz.

Yanne múltjából is előkerül egy régi ismerős, aki felkavarja az állóvizet.

Eközben fellendül a Chocolaterie, egész nap készül a csokoládé, és Vianne (emiatt is) egyre jobban eltávolodik a lányától, aki már Zoziehoz szalad, hogy elmesélje a napját.

Az első résznél is azt tapasztaltam, és most is, hogy olvasás közben, hogy folyton forró csokit innék. Nem diétázóknak való könyv!

hot-chocolate-1.jpg

Tetszett, hogy Yanne / Vianne múltjáról sok minden kiderült, szépen haladt a történet, mint egy lassú folyó, kellemes volt az új barátokkal ülni és forró csokizni.

Ami kevésbé tetszett, az a túúúúúúl sok mágia, várázslat, a mindenféle fura nevek, hogy ennek a jelét rajzolta oda, meg amannak a jelét. A kevesebb több lett volna ezekből.

Összességében szívesen fogom folytatni a történetet, igazi békés oázis, ahova Joanne elrepít minket.

https://moly.hu/konyvek/joanne-harris-csokoladecipo

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr3215674088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása