Louisa May Alcott - Kisasszonyok (25)
2020. április 09. írta: csillabella

Louisa May Alcott - Kisasszonyok (25)

*4.6*

Régóta várt ez a könyv:  a Jóbarátokból is emlékszem, hogy Rachel kedvence, de ez nem győzött meg. Féltem, hogy egész nap varrogató lányokról fog szólni.

covers_540185.jpg

Négy lánytestvér áll a történet központjában: Meg a legidősebb közülük, ő már kész hölgy. Jo, akit cseppet sem érdekelnek a lányos dolgok, Beth, aki szeret zongorázni és Amy, aki fürtjeivel és kedvességével elvarázsol mindenkit. Apukájuk a fronton van, féltik, aggódnak érte, és próbálnak boldogulni a nehéz időkben. Bár nekik sem jutott sok, azt is igyekeznek megosztani a rászorulókkal.

A szomszédjukban levő Mr.Lawrence unokájával lakik, akiről kiderül, hogy zsémbessége ellenére kedves ember. Lauriet lassan befogadják a lányok, együtt kalandoznak és családtagnak tekintik.

Olvasás közben egyszer csak beugrott egy emlékkép a Jóbarátokból, mikor Joey beteszi a hűtőbe a könyvet, mert "Beth beteg". Hát nagyon aggódtam szegényért.

Ez a könyv olyan mint egy aranyos tanmese fiataloknak: megmutatja milyen fontos a család, az egészség, a szeretet, figyeljünk másokra, próbáljunk jobb emberek lenni.

Nem mondom, hogy kedvencem lett, de lekötött, jól esett a lelkemnek most, és mikor rájöttem hogy van folytatása, erősen elgondolkoztam hogy sorra kerítem.

Az meglepő, hogy 1868-ban született a könyv, igazi klasszikus, időtálló, jó lenne ha gyerekkorában sort kerítene rá mindenki.

Ez a kiadás tartalmaz sok érdekességet a végén: az írónő életéről, a könyv születéséről, a karakterekről, és még egy kvízt is.

https://moly.hu/konyvek/louisa-may-alcott-kisasszonyok

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr5715600052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása