Karl May - Az ezüst-tó kincse (28)
2019. június 11. írta: csillabella

Karl May - Az ezüst-tó kincse (28)

*4.5*

Egy klasszikus, ami nekem valahogy mindig kimaradt - eddig.

Igazi kalandregény, ahol a főgonoszt kergetik a nagy vadászok, akik ereje kimagasló, csakúgy mint jóságuk, leleményességük és bölcsességük. A könyv első felében, ahogy üldözték a "rókaképűt", aki valahogy mindenkinek ártott, kicsit olyan macska-egér játékra hasonlított. Épp mindig kicsúszott a kezükből... A könyv második fele volt a kalandosabb, ahol elindultak a tó felé és még több kalamajkába kerültek.

collage125_2.jpg

Kicsit lopok egy moly-os véleményből, mert nagyon frappáns és vicces is: "Az Ezüst-tó kincsében szerintem majdnem minden indiánfilmből ismert klisé előbukkant, az uffozástól kezdve a füstjelekig, az elaléló hölgyektől a két érintkező fűszálból egész nap történetét pontosan leolvasó Winnetou-ig"

Találkozunk Old Shatterhand-del, Winnetou-val és Old Firehand-del. Előkerül a becsület és szavahihetőség fontossága, bajtáriasság. Mindig mindenki pont jókor van jó helyen, hogy kihúzza a másikat a csávából. A logika, következtések is fontosak, hisz sokszor ez menti meg az életüket.

Aranyos történet így felnőtt fejjel is.

https://moly.hu/konyvek/karl-may-az-ezust-to-kincse

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7314866658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása