Jojo Moyes - Az utolsó szerelmes levél (11)
2019. március 07. írta: csillabella

Jojo Moyes - Az utolsó szerelmes levél (11)

*5.0*

Jojo Moyes-szel a viszonyunk elég hullámzó: a Páros páratlan című könyve az egyik legkellemesebb könyv, amit valaha olvastam. A Tengernyi szerelem is tetszett. Aztán jött a Mielőtt megismertelek, ahol bár szintén kiderült, hogy jó író, arcul csapás volt a sztori vége. Így úgy voltam, hogy ez a könyv fog majd dönteni, hogy olvasok-e még tőle könyvet vagy sem. A pontból már látszik, hogy igen, fogok még olvasni!

750806f_gif.jpg

A könyv két idősíkon halad- egyik a "jelenkor": az újságíró Ellie a harmincas éveiben arra ébred, hogy egyedül van. Ez így nem teljesen igaz, hisz viszonya van egy nős emberrel. Beleesett a csapdába, reménykedik, hogy majd elhagyja a feleségét, minden mondatot tovább gondol, próbál többet belelátni. Egy nap munka közben talál 1960-ból egy szerelmes levelet, amiből kiderül, hogy ott is hasonló esetről lehet szó, házasságtörésről. Egyrészt, hogy megtudja lehet-e jövője az ilyen kapcsolatoknak, másrészt szimpla érdeklődés és végül egy jó sztori reményében igyekszik a végére járni az ügynek.

A könyv így ugrál a jelen és a 60-as évek között, de mindkét szál egyformán érdekes volt és izgalmas.

fountain-pen-1854169_340.jpgJennifer, akinek a szerelmes levelet címezték korabeli mintafeleség volt: a férje kedvét leste, kirakati baba volt, de nem boldog. Ezért is lepődött meg, mikor összeismerkedett 'Boot'-tal, hogy egy férfi bánhat kedvesen is egy nővel, lehet érte rajongani. Mivel akkoriban még nem volt elfogadott a válás, nehéz helyzetbe került, plusz félt is az újdonságtól. Egy váratlan baleset is megnehezítette a helyzetet.

Néha volt egy-egy furcsa dolog a könyvben (spoiler): Jennifer nagyon szerelmi bánatos és nyugatótak szed, miközben van gyereke. Azt hittem az anyaság a legnagyobb öröm egy nő életében, és talán tud kárpótolni egy pár hetes viszonyt.

Tetszett, hogy láthattuk a megcsalt fél szemszögét is, akikkel általában nem szoktak foglalkozni, letudják annyival, hogy "ha boldog lenne otthon, akkor nem lenne velem..."

Ellie és Jennifer történetét egyaránt szerettem, izgultam értük végig, hogy jól süljön el minden. Nagyon szép történet kerekedett ki belőle, a vége felé azt hiszem kicsit fátyolos is lett a szemem. Abszolút ajánlom mindenkinek ezt az olvasmányt!

 

https://moly.hu/konyvek/jojo-moyes-az-utolso-szerelmes-level

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr6514676112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása