Margaret Atwood- A szolgálólány meséje(32)
2018. november 26. írta: csillabella

Margaret Atwood- A szolgálólány meséje(32)

*5.0*

Erről a könyvről már sokat hallottam, sokat láttam a belőle készült sorozat reklámját is. Egytől egyig mindről az volt a véleményem, hogy ez valami hiper nyomasztó lehet... De mostanában a sok lötyi könyv után úgy éreztem ideje komolyabb vizekre evezni.

covers_438047.jpg

Nem szeretnék és nem is tudok a könyvről politikai vagy feminista szemszögből írni, ezt már biztos megtették nálam okosabbak.

Alapvetően tényleg nyomasztó könyv, de ettől függetlenül olvasmányos, és izgalamas! Lassan bontakozik ki az új világ előttünk, megismerhetjük Fredét (ez egy birtokos jelzős név, vagyis a lány valódi nevét nem tudjuk meg, csak azt, hogy melyik parancsnoknak lett kirendelve), aki a sugárszennyezés ellenére is termékeny maradt. Nem tartják másra, minthogy megszülje az uralkodó osztály gyerekét. Kirendelik egy családhoz, azonban ha nem esik teherbe, akkor nem sok jó vár rá. Bár átesett egy "átképzésen", ez az élet így sem tűnik túl izgalmasnak, hisz, nem becsülik meg, nem csinálhat semmit, csak ül és várja, hogy teljenek a napok. Engem személy szerint ezek leírása viselt meg, hogy milyen lehet úgy élni, hogy nem nagyon szólhat senkihez, nem mehet bárhova, nem olvashat, csak van és létezik egy üres szobában.

Visszaemlékezésekből szép lassan megismerjük korábbi életét, ami szinte hihetetlen, hogy nemrég még miniszoknyában járhatott, volt barátja és egy lánya.

A történet ott indul be szép lassan, mikor a Parancsnok magához hívatja egy este... Tudta Fredé, hogy nem mondhat nemet, de ha elmegy az is az életébe kerülhet.

Hamar kiolvastam annak ellenére is, hogy többnyire csak munka után, este tudtam nekiállni olvasni. Értem miért kapták fel annyira, időtlen könyv, nem érezni , hogy több mint 30 éve írták. A sorozatot is megfogom nézni!

golden_globe_nyertesek.jpg

https://moly.hu/konyvek/margaret-atwood-a-szolgalolany-meseje

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr4414379668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása