Cecelia Ahern- A vétkes (18)
2018. június 16. írta: csillabella

Cecelia Ahern- A vétkes (18)

*5.0*

Kicsit félve álltam neki a könyvnek, mert mindenhol az szerepel,hogy ez Young adult könyv (kb tiniknek szól), a címe is azt sugallta, hogy na egy tini csaj biztos megcsalta a barátját, vagy puskázott, nem tudtam pontosan mit gondoljak, de arra nem gondoltam, ami végülis lett. A könyv leírása is csak akkor egyértelmű, miután már olvastam a könyvet, de a fülszöveg sem győzött meg, hogy itt nem feltétlen egy tini hiszti lesz.

ahern_author_photo_matthew_thompson.jpg

Cecelia Ahernben azonban most sem kellett csalódjak, ez a nő bármit ír, zseniális.

A könyv egy utópia (sőtebb mint kiderül disztópia): olyan világban élünk, amelynek a gondolata nem feltétlenül rossz. Az embereket erkölcsi tetteik alapján (is) vizsgálják és bűntetik, amennyiben vétkesnek találtatnak. Így nem érdemes hazudni, megcsalni párunkat vagy rossz döntéseket hozni vezető pozícióban, mert akkor jönnek az őrszemek és elvisznek. Azonban az ötlet pont azért nem működő képes, hisz emberek vagyunk, és mind hibázunk.

Celestine North egy magát hétköznapinak tartó lány, aki mindent az elvárásoknak megfelelően tesz: jó tanuló, barátaival kedves, nem tesz semmi kihágást. Remek élet áll előtte, barátjával tervezik a közös jövőt, jó iskolába fog tovább tanulni. Azonban az ösztöneinek  és a józan eszének nem parancsolhat, így bajba keveredik és jönnek érte az őrszemek. Por került a gépezetbe, és Celestine-n múlik a rendszer további sorsa.

A könyv nagy hatással volt rám! Voltak részek, amik eléggé felkavartak, így nem volt túl célszerű lefekvés előtt olvasni, mert nehezen tudtam lehiggadni, másrészt a könyvet sem lehet letenni egykönnyen! Próbáltam nyugtatni magam, hogy hé ez Cecelia Ahern, biztos jó lesz a vége... De mi van ha mégsem? Ha ekkora nagy stílusváltás következett?

Nagyon izgalmas volt, szórakoztató, tanulságos, és tűkön ültem, hogy mielőbb olvashassam a folytatását...

Nem csodálom, hogy a Warner Brothers lecsapott a sztorira és megfilmesítik!

 

covers_384821.jpg

ttps://moly.hu/konyvek/cecelia-ahern-a-vetkes

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr8214051948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása