Steve Cavanagh - Tizenhárom
2021. október 19. írta: csillabella

Steve Cavanagh - Tizenhárom

*5.0*

Hát ez a könyv nem véletlenül van ilyen magas százalékon. Régóta a listámon van, de valahogy a fülszöveg nem adta azt vissza, ami ebben a könyvben rám várt, és az is fura, hogy ez egy sorozat 4. része- én meg kicsit mániás vagyok, és szeretek mindent az elején kezdeni. (De magyarul csak ez a rész jelent meg.) covers_542022.jpg

A népszerű színészt- Bobby Solomont- azzal vádolják, hogy ő ölte meg feleségét és a biztonsági emberét. A pere egész reménytelennek tűnik, a bizonyítékok mind ellene szólnak. Ekkor veszik be a védelembe Eddie Flynnt, hogy segítsen Bobbynak elkerülni a börtönt - mivel a védelem szerint manipulálták a tárgyi bizonyítékokat. Érdekes eset, de tovább fokozza az izgalmat, mikor kiderül, hogy az egyik hulla szájába egy pillangó formára hajtogatott egy dollárost tettek.

Eddienek nem áll össze miért ölte volna meg a színész a saját feleségét, nem hagyja nyugodni, sokat agyal rajta, míg a szálak egy sorozatgyilkoshoz vezetik. Egy elborult zsenihez. Aki közelebb van, mint hinnék.

Két szálon követhetjük az eseményeket: a sorozatgyilkos és Eddie szemszögéből. Már a legelejétől izgalmas volt a könyv: a tárgyalás, az esküdtek, mennyi kisebb dolog van, ami fontos és befolyásolhatja az ítéletet, közben a gyilkosságok, a nyomozás, az új ötletek. Tényleg, ha nem nyomasztott volna időnként a történet, még ennél is hamarabb kiolvasom. Aztán mikor már "csak" 200 oldal volt hátra, akkor tudtam, hogy még azon a napon ki kell olvassam, nem tehetem le.

És, ha egy könyv kiváltja ezt belőlem, hogy kizárok mindent, és tényleg azt érzem, hogy nem tudok aludni, amíg nem tudom meg mi a vége, az akkor 5 csillag. Mégha voltak benne fura dolgok (mint például a vége, hogy az agyon őrzött házba bejut a sorozatgyilkos...), akkor is.

A Gyilkos elméket is szerettem régebben néha nézni (no nem túl sokat), de valahogy leköt a zsenialitás, egyrészt a beteg elméké, és a nyomozóké is, akik a legapróbb, számunkra legjelentéktelenebbnek tűnő dologból is tudnak következtetéseket levonni. Nagyon élveztem ezt a könyvet, a végén már azt se tudtam hogy üljek olvasás közben, annyit ficeregtem. 

moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2016727804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása