M. C. Beaton - Agatha ​Raisin és az elültetett kertész
2021. április 04. írta: csillabella

M. C. Beaton - Agatha ​Raisin és az elültetett kertész

*4.4*

Az Agatha Raisin sorozatnak 30 része van (eddig), ami igazán megnyugtató. Én most olvastam a harmadikat, de szeretek időről időre visszatérni hozzá. 

Ez nem az a könyv, amit ha befejezek máris nyúlok a folytatásért. Nem azért szeretjük, mert olyan csavaros a krimi szál, vagy olyan furfangos nyomozás lenne benne.

covers_574492.jpg

Az eddigi 3 rész egy kaptafára készült, de nekem ezzel semmi bajom, pontosan tudom mit várhatok a következő résztől, és bizony sokszor pont erre van szükségem egy fáradt munkanap végén, különösen ebben a helyzetben.  

Agatha kicsit utazgat, mikor visszatér a festői Carsely-ba, csodálkozva látja, hogy új lakó érkezett a faluba, egy éppenséggel csinos hölgy, aki elég sok időt tölt James társaságában. Már túl sokat is. 

Ebben a részben is Agatha próbál kerülő úton bizonyítani, ismét előkerül a Londonba való visszatérés, jön Roy (azokat a részeket mindig csípem), próbálja magában rendezni a James-hez fűződő kapcsolatát (nem sok sikerrel), vannak szórakoztató jelenetek, majd jön az elmaradhatatlan bűntény.  

Az új lakót holtan találják a saját kertjében, a rendőrség nyomozásba kezd, de ismét Agatha lesz az, akinek sikerül megfejtenie a gyilkos kilétét. 

Ne várjunk nagy kalandokat, óriási poénokat vagy hatalmas rejtélyt. De, aki szeretne kikapcsolódni, lazítani, és kellemesen szórakozni, annak ajánlom továbbra is az Agatha Raisin sorozatot. 

cotswolds_cnt_6nov09_istock_b.jpg

moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr6916490366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása