Chris Carter - A keresztes gyilkos
2021. március 30. írta: csillabella

Chris Carter - A keresztes gyilkos

*5.0*

Nagyon sok jót olvastam erről a könyvről, de mindig úgy állok hozzá, hogy jó oké, van egy sorozatgyilkos, aki kegyetlen, megy a hajsza, és a végén csak elkapják. Mi lehet ebben egyedi, izgalmas, mitől lesz ez más?

Hát, igyekszem kifejteni.

covers_640323.jpg

Szóval adott egy gyilkosság: egy fiatal nőt megkínoznak majd megölik, és nyakára vésnek egy szimbólumot, ami a keresztes gyilkos ismertető jele. De őt már évekkel korábban elkapták és kivégezték. Bár Robertnek akkoriban volt egy ilyen érzése, hogy nem az igazi gyilkost kapták el....

Némi spoiler következik. És ha ez nem volna elég, a könyv elején olvashatjuk, hogy a keresztes gyilkos elkapja Robert nyomozó társát is, és Robert kezében lesz a sorsa. Viszont erre csak kb. 300 oldal után derül fény, addigra kellőképpen a szívünkhöz nő, hogy ne legyen mindegy mi fog történni vele.

A kegyetlen gyilkosságok folytatódnak, és sehogy sem sikerül rájönni mi lehet az áldozatok között a kapcsolódási pont, mi az összefüggés, látszólag semmi.

Volt egy két olyan poén a könyvben, hogy nehéz volt elhinni a röhögésem hallatán, hogy épp egy kegyetlen thrillert olvasok.

A gyilkos kiléte nagyon furfangosan lett megoldva, mindenkire gondoltam, de rá nem.

Így azt mondom, hogy ez egy nagyon jó kis könyv: van benne izgalom, már az elejétől 2 szálon izgulhatunk, szerethető karakterek (én megkedveltem a nyomozó párost), még izgalom, pár vicces beszólás, csavaros megoldások, és pikk pakk már a könyv végére is értünk!

moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr916485618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása