Dinah Jefferies - A ​teaültetvényes felesége
2021. január 11. írta: csillabella

Dinah Jefferies - A ​teaültetvényes felesége

*4.7*

Szerencsére egy kedves barátnőm ajánlotta ezt a könyvet, mert a borítója / címe / fülszövege alapján esélyes, hogy magam nem akadok rá. Nem is igen tudtam elképzelni mi lesz a könyv központi eleme, miről fog szólni.

covers_411755.jpg

Aztán magam is meglepődtem a mellbevágó élményen.

Gwen a férje után utazik Ceylonba, ahol rajta kívül nem ismer senkit. Meg kell szoknia egy új környezetet, kultúrát, új embereket. Barátnője és unokatestvére meglátogatja, hogy átsegítse a kezdeti nehézségeken. 

Arra nem számított, hogy sogórnője (aki elég kellemetlen személyiség) ott fog lakni velük. Arra sem, hogy férje - Laurence úgy tűnik több mindent is titkol előle. De ez mind semmiség ahhoz a döntéshez képest, amit Gwennek kell meghoznia, mikor megszüli az ikreket.

Életre szóló döntés, amivel kiszakít magából egy darabot, innentől már nem lesz soha nyugta, tiszta a lelkiismerete, vagy őszinte a mosolya.

Bár a könyv olvasmányos volt, azért azt nem teljesen értettem, hogy lehet ilyen csendben együtt élni. 7-8 éven keresztül hallgatni, nem megbeszélni alapvető dolgokat, meg úgy általában ez jellemezte az emberi kapcsolatokat a könyvben. Nem éltem az 1920-as/30-as években, sem Ceylonon (Sri Lankán), így lehet akkoriban és ott ez volt a bevett szokás. És ha beszéltek volna, akkor a könyv 40 oldal lett volna 400 helyett. Ha ettől eltekintünk, akkor jó könyv ez, nekem tetszett!

merlin_148552275_74c0d250-949c-46e0-b8a1-e6d499e992cf-superjumbo.jpg

https://moly.hu/konyvek/dinah-jefferies-a-teaultetvenyes-felesege

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr6516383932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása