Tom Hanks - Különleges karakterek (84)
2020. november 17. írta: csillabella

Tom Hanks - Különleges karakterek (84)

*4.0*

Alapvetően nem nézek sok filmet (inkább olvasok), de Tom Hankstől elég sok filmet láttam, és nagyon kedvelem. Így egyértelmű volt, hogy el fogom olvasni első írói próbálkozását. (Ami reméljük az utolsó is volt egyben.)

covers_459911.jpg

A novella, mint műfaj, nem áll annyira közel hozzám, így eleve hátrányból indult a könyv. Bár abból a szempontból meg persze előnyből, hogy Tom Hanks írta. Ha nem ő lenne a szerző, el se olvasom, vagy ha belekezdek, elég hamar leteszem. (A 4 pont is...khm... kissé elfogult részemről.) 

Nem mondom, hogy rosszul ír, mert az nem igaz, de valami hiányzott a történetekből. Nem is tudom pontosan mi: talán a cselekmény, a mondanivaló. Úgy éreztem hogy volt egy pár jó ötlete, pár karakter a fejében, és ezeket belepaszírozta egy egy novellába. Mintha mindent ki akart volna írni magából, ami csak megfordult a fejében ötletként.

A könyv első felében szereplő novellák felejthetőek, nem is igazán maradt meg egyik sem, csak kínlódtam, hogy haladjak velük. (Nem tudom, hogy aki nem szereti Tom Hanks-t, már ha van ilyen, ő ezeken túlrágja-e magát.) A második felében már volt egy-két sikerültebb darab, egyikre még kb emlékszem is, hogy miről szólt. 

Ettől függetlenül szeretjük Tom Hanks-t továbbra is! De remélem nem erőlteti az írást a továbbiakban. collage_6.jpg

 https://moly.hu/konyvek/tom-hanks-kulonleges-karakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7916289432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása