Michelle Marly- Coco Chanel és a szerelem illata (28)
2020. április 21. írta: csillabella

Michelle Marly- Coco Chanel és a szerelem illata (28)

*4.6*

"Sziasztok, Csilla vagyok, parfümmániás."

"Szia Csilla!" Hát igen, nagyon szeretem a parfümöket, egyik nagy kedvenc illatom is Chanel, a másik Guerlain- amiről szintén sokat olvashattam a könyvben. Franciaországért is odavagyok, kellemesebb helyszínt kitalálni sem lehetett volna a történethez, így a csodaszép borító már csak hab volt a tortán. 

covers_504619.jpg

Gabrielle Chanel életébe kapunk betekintést, bár a könyv csak pár évet mutat be, azért a gyerekkoráról is sok mindent megtudhatunk. Az ember nem is gondolná honnan indult ez a világklasszis nő. Tragikus szerelmi élete köré épül a történet, hogyan próbálja feldolgozni Coco mindezt. Gyászából született az az ötlet, hogy parfümöt készítsen.

Férfiakkal vígasztalódott és munkával, de mindhiába. Sajnos ez a szerelmi szál nekem végig olyan fura ízt adott: élete nagy szerelme mást vett feleségül az osztály különbségek miatt, de közben megtartotta Cocot szeretőjének. A nő végig abban reménykedett, hogy majd végül együtt lesznek, de valahogy nem ez érződött ki a sorokból.

Na mindegy. Ezt leszámítva elvarázsolt a könyv. Sokszor járhattunk a Cote d'Azur-ön, Monacóban, imádtam! A hangulatot, illatokat, érzéseket, napfényt. Miközben Mentonban szálltak meg egyik útjuk alkalmával, végig az járt a fejemben mennyire jó volt ott sétálni ősszel.

Tiszteletre méltó és becsülendő dolog, amit Coco egyedül elért a saját erejéből, a nulláról indulva, motiváló.

9ea6ba08f81c7530287d1aa24beb6bf9.jpg

Féltem, hogy túlságosan száraz lesz a könyv (ritkán olvasok életrajzokat) de abszolút nem ez volt a helyzet: ez egy életrajzi regény, regényes életrajz.  Olvastam volna szívesen tovább is a történetét!

https://moly.hu/konyvek/michelle-marly-coco-chanel-es-a-szerelem-illata

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr1615629314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása