Marina Fiorato - A muránói üvegfúvó (26)
2020. április 12. írta: csillabella

Marina Fiorato - A muránói üvegfúvó (26)

*4.5*

Gyönyörű borító, és ha már nem jutunk el most áprilisban Olaszországba, ahogy terveztük, hát akkor majd a könyv lapjain keresztül ott érezhetem magam. És valóban!

covers_105117.jpg

Nora élete elől menekül Angliából Velencébe, hátha az ősei után való kutatás feletteti vele szörnyű válását. Sikerül állást szereznie üvegfúvóként, ígéretesen indul minden: szerez lakást is, kedvesek vele, és hát Velence sikátorai és lagúnái mind azt sugallják, hogy jól döntött.

Addig kísérti múltját, míg fény derül rá, hogy a zseni Corradino elárulta barátait és Velencét. Corradino korának legnagyobb mestere, ám saját akaratán kívül menekülni készül Velencéből. Nora egész eddig úszott a dícsfényben, amit távoli rokona hozott a családra. De ez óriási törést jelent és lassan minden ellene fordul. Velence szép lassan kiveti magából.

Párhuzamosan halad a történet a 17.század és napjaink között. A sötét, nyomasztó és színes, hangulatos időszakok váltakoznak. Mindkét szál tartogat izgalmakat.

A könyv eleje kicsit szedett vedett, a felétől kezdtem érezni, hogy egységes lesz a történet. Innentől olvastatta magát. Időnként nem tűnt logikusnak minden fordulat, de nem zavart. Könnyed kikapcsolódást vártam és ezt megkaptam. Pont egy éve jártunk ugyanitt, a könyv visszarepített Velencébe, Muránó és Buránó szigeteire.

https://moly.hu/konyvek/marina-fiorato-a-muranoi-uvegfuvo

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr315607834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása