Alex Flinn- A kiss in time (Csók, pont jókor)  (49)
2019. szeptember 14. írta: csillabella

Alex Flinn- A kiss in time (Csók, pont jókor) (49)

*4,4*

Szeretem a "bugyuta" történeteket (Miről álmodik a lányon és Neveletlen hercegnőn szocializálódtam), így belevágtam a könyvbe, egy icuri picuri félelemmel.

covers_156280.jpg

A fülszövegből kiderül, hogy ez egy modern Csipkerózsika történet lesz, így mivel lazítani akartam, jó választásnak tűnt. Nem is vártam többet a könyvtől, mint, amit sejteni lehetett, és amit ígér. Taliát megböki egy orsó, amitől mély álomba borul a királyság, majd Jack felébreszti csókjával a lányt.

Talia királykisasszony kissé pökhendi, és rengetegszer elmondja magáról, hogy mennyire gyönyörű, de ez még nem verte ki nálam a biztosítékot, ebbe nőtt fel. Jack laza csávó, aki semmit sem vesz komolyan, viszont ezek a rossz tulajodonságaik csak a felszínen vannak.

sleeping-beauty-1120.jpg

Amint Jack felébreszti Taliát, minden a feje tetejére áll. Kiderül, hogy 300 évig aludt a királyság Talia óvatlansága miatt, amely immár nem is létezik. Emiatt Jackhez szegődik, aki visszamegy Amerikába. Tetszett ez a rész, hogy a lány mindenre rácsodálkozik, mindent tanulgat és ahogy egy külső szemlélő szemével látja és segíti a dolgokat.

Utána jön egy csavar, na emiatt jár a pontlevonás, mert kicsit erőltetett lett ez a vonal, hogy Talia hazamegy, mert a gonosz boszorka még mindig így meg úgy. Aztán ezt is jól megoldotta végül az író, de lehet picit megpróbálhatta volna valósabb problémákkal megfűszerezni a könyv végét. Persze lehet ezzel vesztett volna a fantasy hangulatból.

Összességében tetszett a könyv, nem könnyű egy klasszikus történetet, amit mindenki ismer, modern gúnyába öltöztetni, úgy, hogy hű legyen az eredeti történethez is, de szórakoztató legyen. Szerintem ez itt nagyjából sikerült, engem kellemesen kikapcsolt pár estére.

https://moly.hu/konyvek/alex-flinn-a-kiss-in-time-csok-pont-jokor

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7215092736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása