Cecelia Ahern- A szerelem kézikönyve (1)
2018. január 16. írta: csillabella

Cecelia Ahern- A szerelem kézikönyve (1)

*4.2*

Felbuzdúlva az Ahol a szivárvány véget ér sikerén, ami nagyon tetszett nekem, úgy gondoltam ez is tuti választás lesz. Nem tudom mi okozta a csalódást, lehet egyszerűen nem szabad több könyvet olvasni egy szerzőtől rövid időn belül, vagy ez a könyv tényleg csak gyengébb, mint az előbb említett társa.

A leírása alapvetően tetszett: Catherine találkozik egy épp öngyilkosságot elkövetni készülő férfival, akit sikerül lebeszélni a tettéről, de alkut kötnek, 2 hete van a lánynak, hogy meggyőzze a férfit, érdemes élni. 

efea916fccdafb08b01d9be3cb266751.jpg

A könyv elején azt hittem ismét nagyot alkotott az írónő és elragad a könyv, de nem tette.

Először is fura volt, hogy a férfi miért fogadta el egy olyan nő segítségét, aki talán még nála is jobban szét volt esve: édesanyját még gyerekkorában elvesztette, férjét elhagyta, aki emiatt dühöngött és sorra nehezítette Catherine életét, korábban látta hogy lövi fejbe magát valaki... Na mindegy, miután Adam látja mekkora csődtömeg a csaj, akkor is vele marad, hogy mentse meg.

Közös két hetük alatt átmennek sok mindenen, közös élményeik lesznek, sírnak, nevetnek, megnyílnak egymás előtt. Catherine mindeközben igyekszik Adam magánéletét rendbe tenni és segít Adamnak visszahódítani volt barátnőjét, miközben a munkahelyi gondjain is dolgozik.

Azt hiszem azért nem tetszett a könyv, mert túl sok volt benne a rossz és túl negatív volt. Mindenhol mindenkivel valami rossz történt, még a mellékszereplőkkel is. A jó-rossz aránya nem volt eltalálva.

A könyv vége viszont tetszett, így ezért kapott jobb pontot. ( Ellentétben az Ahol a szivárvány véget ér, ahol pont a könyv vége húzta le a pontokat.)

covers_294553.jpg

https://moly.hu/konyvek/cecelia-ahern-a-szerelem-kezikonyve

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr3513539463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása