Neil Gaiman- Anansi fiúk (53)
2017. október 20. írta: csillabella

Neil Gaiman- Anansi fiúk (53)

*4.4*

Neil Gaiman nevébe több helyütt is belefutottam, így utánanéztem: ő írta a Csillagport, amit filmen láttam. Aranyos és vicces, azonban tőlem ez a stílus távol áll- így pláne nagy szó, hogy végignéztem a filmet. A Coraline és a titkos ajtó című animációs film alapjául szolgáló könyvet (Coraline) is ő írta. Sosehol című könyvét kerestem, azonban nem lévén bent a könyvtárban, lett helyette Anansi fiúk.

Jelenetek a Csillagpor című filmbőlwww_lifegarden_hu.jpg

Az író stílusa nagyon bejött, tényleg jó érzékkel ír, a humora külön említésre méltó: nem volt sallangos, se nem elcsépelt.

images_2.jpgA fülszöveg elég rövid, és nem igazán segített megítélni a könyvet. Kövér Charlie élete elég hétköznapi, találkozgat mennyasszonyával, dolgozik egy irodában, mint könyvelő, telnek a napok. Apját nem igazán szívlelte, gyerekkkorában sok bosszúságot okozott neki, így akkor tudja meg, hogy isten volt, mikor elhunyt. Szintén ekkor tudja meg, hogy van egy bátyja is. Na innentől aztán Kövér Charlie élete fenekestül felfordul, amint elhívja bátyját, Pókot.

Mennyasszonyát kezdi elveszíteni, munkájában megvádolják, hogy pénz lopott, a főnöke csőbe húzza. Így menekül, közben próbál a bátyjától megszabadulni, és ezek közben sok kalandban és furcsaságban lesz része.

Habár ez tényleg nem az én világom, azt kell mondjam, aki szereti a misztikus könyveket, annak abszolút ajánlom az Anansi fiúkat, és az írót is úgy általában. Ebből a könyvből kiderült, hogy "abszoltelmű" tehetséges, vicces, jól csavarja a szálakat.

 36bc3c8770997_560c301eabb1b.JPG

https://moly.hu/konyvek/neil-gaiman-anansi-fiuk

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2113039408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása