Graeme Simsion - Rosie Update  (20)
2017. április 29. írta: csillabella

Graeme Simsion - Rosie Update (20)

*4.99*

Ez a könyv a Rosie Projekt folytatása, és azt kell mondjam, ha lenne 3.kötete, azt is szívesen elolvasnám.  Csupán azért vontam le 0.01 pontot az értékelésnél, hogy éreztessem, azért az első kötet egy kicsit jobb. Talán nem is ez az jó szó rá, hogy jobb, hanem reálisabb, hihetőbb, kevésbé idegesítő.

Olvasgatva a neten a véleményeket, nagyon félve álltam neki, mert iszonyat lehúzták. Így kicsit előítéletes voltam, de szerencsére 100 oldal után ez már elszállt. (Itt érdemes megjegyeznem az angol oldalakon szerzett tapasztalatom, ahol is nem tudom olvasták-e egyáltalán a Rosie könyveket az emberek vagy sem, de mélységesen felháborodtak, hogy az író hogy süllyedt oda, hogy megsértse az Aspergereseket, és milyen beteg dolog erről könyvet írni. Úgy gondolom lassan már semmit se tehetünk, mert megsértünk valakit, és ciki lesz normálisnak lenni pont pont pont)general-black-and-white-brooklyn-bridge-new-york-wallpaper-high-resolution-brooklyn-bridge-wallpaper-black-and-white-1399029071.jpg

Ebben a részben New Yorkba költöznek, összeházasodnak, és Rosie váratlanul teherbe esik. Ez sok Donnak, aki még a kapcsolatot is szokja éppen, sok Rosienak, aki kételkedik, hogy vajon Don jó apa lesz-e. Közben Don mindent próbál megtenni (a maga módján), hogy kiderítse hogy lehet jó apa, társ, de ez nem éppen arat sok sikert. Nekem abszolút érthető volt, hogy miért borultak ki mindketten, holott a neten ezt olvastam negatív kommentként, hogy "mit kell annyit rinyálni egy gyereken". Ami fura a könyvben, az az ellentmondás, ami az egészséges életmód (táplálkozás, sport), és a mérhetetlen alkohol fogyasztás között van.

Szóval a könyv hozza azt, amit az első kötetben olvashattunk, vicces félreértések, jó barátok, komplikációk, pár poén, érzelem és happy end. Bár az ember tudja mi lesz a vége, mégis érdeklődéssel olvassa. Vagy ennyire jó az író stílusa, vagy tényleg úgy van megírva a történet, hogy fenntarja a lehetőséget bármilyen kimenetelre.

Akit meggyőztem, hogy olvassa el a Rosie Projektet, azt bíztatom, hogy ezt se hagyja ki. Nekem annyira bejött ez a két könyv, hogy felvettem a bookancs listámra az Örökké, holnapig című könyvét is.

https://moly.hu/konyvek/graeme-simsion-rosie-update

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2512467485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása