Nicolas Barreau - A nő mosolya    (11)
2017. március 22. írta: csillabella

Nicolas Barreau - A nő mosolya (11)

*4.2*

Ha ettől a könyvtől nem várunk sokat, akkor pont megkapjuk, amit szeretnénk! Nem egy irodalmi remek, de nem is lehet minden könyv az, kellenek az ilyen laza könyvek is.

Egy kis romantikus darab, kiszámítható nagyjából, valamennyire érdekes is. Hasonló mint egy bárgyú romantikus film, amit néha megnézünk, jól esik a lelkünknek, kikapcsol, elvarázsol, de felejthető.books_and_tea_by_pinkparis1233.jpg

Én pont azt vártam a könyvtől, amit adott: laza kikapcsolódós esték, nem kell mindig a nagy izgalom. Pár este alatt kényelmesen elolvasgattam. Biztos vagyok benne, hogy a szerző többi könyvét is sorra fogom keríteni. (Nem egymás után, annyira azért nem jó, de x könyv után jó lesz).

Időnként mosolyogtam olvasás közben, akadtak benne vicces részek is, de az az érzésem, hogy a szerző nem fog mostanában irodalmi Nobelt kapni :) Kicsit 12 egy tucat könyv, semmi olyan nem volt a stílusában, amire azt mondanám, hogy ez rá jellemző. (mintha bármilyen kicsit is tehetséges író írhatta volna ezt a könyvet)

A történet alapvetően érdekes, a főszereplő Aurélie egy szörnyű kapcsolat szörnyű szakításán van éppen túl, bolyong Párizsban. Ráakad egy könyvre, aminek ő a főszereplője, és az étterme is szerepel a könyvben. Érthető hát, hogy felakarja venni az íróval a kapcsolatot, és itt lesz majd a csavar, és indul be a történet.letempsdescerisesl.jpg

És egy kis érdekesség, breaking news: A szerző a borítón ugye egy kis fiatal (már már taknyos) férfi, Nicolas Barreau, aki Párizsban született. Na ő valójában egy hölgy, Daniela Thiele, 58 éves, és Düsseldorfban született. Itt külön javaslom a könyv olvasását, utána még viccesebb ez a tény :)

 https://moly.hu/konyvek/nicolas-barreau-a-no-mosolya

daniela-thiele.jpg

avt_nicolas-barreau_3631.jpegMicsoda nő ez a férfi...

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7612362645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása