Catherine Ryan Hyde - Vigyél magaddal
2021. július 28. írta: csillabella

Catherine Ryan Hyde - Vigyél magaddal

*5.0*

Vannak azok a könyvek, amikor már az elején tudod, hogy ez biza' kedvenc lesz, veled fog maradni a történet, kapsz valamit tőle, átsegít egy nehezebb időszakon, egyszerűen megtölti a szíved jó érzésekkel és erőt ad.

Lehet, hogy kiszámítható, de akkor is, kellenek az ilyenek a lelkemnek. És igen: imádtam ezt a könyvet!

Régóta szemezek vele, és a sztorija alapján tudtam, hogy tetszeni fog, szeretem az utazós történeteket, ahol a közös élmény/kaland összehozza az embereket.

yellowstonewy-sep2017_70.jpg

De ne tévesszen meg senkit a fenti áradozásom, ettől ez még nem egy könnyű olvasmány: August felkerekedik a lakókocsijával a nyári szünetben, a cél: Yellowstone Nemzeti Park. Fiával tervezte ezt az utat, most azonban csak a hamvait tudja magával vinni. Az élet azonban úgy hozza, hogy 2 fiú utastársa is lesz, akik magukra maradnak a nyárra. Az apjuk alkoholista, így a fiúknak szembe kell nézni milyen érzés az, mikor az ital a fontosabb a szülőknek. A gyász és az alkoholizmus fel tudják kavarni az embert.

Különösen mélyen érintett, mivel pontosan átérzem a fiúk helyzetét:

Tudom, hogy azt fogja válaszolni, hogy törődött velünk. Ő azonban minden éjjel magunkra hagy bennünket, mert neki meg az ivás fontosabb, mint mi. Így van, nem képzelődöm. A gyerekek kellene a legfontosabbnak lenniük a szülő számára. Ő azonban az ivást minden elé helyezte ...

Mindezek ellenére ez a könyv visszaadja az emberiségbe vetett hitet. Kellenek az ilyen emberek, mint August, vagy a fiúk, vagy az olyan írók, akik elhitetik velünk, hogy ez lehetséges: vannak még jó emberek, akiknek helyén a szívük és az értékrendjük. Akiket szeretnél ismerni, vagy akik példaképek lehetnek számodra.

Nincsenek hatalmas, drámai fordulatok a könyvben, az egyszerűségben rejlik a szépsége. És persze az útleírások meghozzák az ember kedvét, hogy kocsiba pattanjon és kövesse a példájukat.

tioga-road-big-oak-flat-road-national-scenic-byway-into-yosemite-national-park-california-united-states-of-america-north-america-90263480-579fa0213df78c3276ae0841.jpg

Egészen biztos, hogy fogom még ezt a könyvet olvasni. Ha megfilmesítenék, Tom Hanks játszaná a főszerepet. (Ki más? :) ) Nekem az olvasás egy csodás kaland volt. Bár a vége kicsit keserédes, így is nagyon szép és megható (igen, megkönnyeztem).

covers_509965.jpg

moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr4016641588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása