W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár (92)
2020. december 13. írta: csillabella

W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár (92)

*3.8*

Az írónak egész sor kutyás könyve jelent már meg: Egy kutya négy élete, Egy kutya négy útja, stb., amiket eddig jobbnak láttam elkerülni. De ezen cuki kiskutya volt mikulás sapkában :) Elgyengültem, és hát karácsonyos is. Ilyenkor decemberben szeretek karácsonyi filmeket nézni, így egyre több ilyen témájú könyvet is iktatok be.

covers_467499.jpg

A tanulság: a filmeknél kéne maradjak. Azok még ha nincs is nagy sztorijuk, az ünnepi zenével, az elengedhetetlen hóeséssel, feldíszített városokkal, házakkal és a karácsony minden létező kellékével máris alapozzák a hangulatot, 80-90 percben. Időnként még az is megesik, hogy jó a film! Viszont egy könyv kiolvasása ennél több idő. És nincs a sok háttéreffekt, ami kompenzálja a gyenge történetet.

Josh egyedül él, otthonról dolgozik, nincs nagy élete. Egyik nap szomszédja nyakába varrja állapotos kutyáját és felszívódik utána. Josh azt se tudja mit kezdjen a helyzettel, kétségbeesik. A menhelyhez fordul segítségért, hogy majd a kicsiket el tudja helyezni, és megtanulja hogy bánjon az állatokkal. 

Időközben beleszeret az állatokba, és Kerribe, akit a menhelyen ismer meg. Nem rossz történet, akkor miért a kevés pont? 

Mert Josh nagyjából úgy viselkedik, mint egy fogyatékos. Hihetetlen, hogy a kutyáktól is úgy megijed, mintha atombombát kellene hatástalanítania éppen. Az jó, hogy volt szerelmi szál a sztoriban, csak nagyon suta volt nekem. Nagyjából egy értelmes mondatot nem tudott kimondani a csaj előtt. Plusz az exével volt tele a lakása... hát ez mind jelzés egy nőnek, hogy meneküljön, gyorsan. De nem, Kerri még nyomult is. (?) Persze biztos van, akinek ez bejön, de nekem nem. 

A helyszín ideális volt a karácsonyi hangulat megalapozásához, viszont a szereplők leírása nem volt részletes, így nehezen tudtam elképzelni őket. A kutyás vonal jó volt, de azért volt pár erőltetett mozzanat. És hát Josh... kiakasztó pasi minden téren. A kutyikat viszont imádtam, tetszett, hogy mindnek megvolt a saját személyisége, és hát igazi cukiság töltetek.

collage1_1.jpg

https://moly.hu/konyvek/w-bruce-cameron-karacsonyi-kutyavasar

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr1516334696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása