Joanne Harris - Csokoládés barack (70)
2020. szeptember 06. írta: csillabella

Joanne Harris - Csokoládés barack (70)

*4.5*

Az első rész óta az a feltétlen reflex alakult ki nálam, hogy ha ezt a sorozatot olvasom, forró csokit kell igyak.

Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, a második résztől nem voltam úgy oda, így féltem mit tartogat ez a rész.

covers_219778.jpg

Az első kellemes meglepetést az jelentette, hogy visszatértünk Lansquenet-be... Ismét előkerülnek a rég nem látott ismerősök, de a település nem a régi. A muzulmán közösséget olyan betolakodónak tekintik, mint korábban Vianne-t, és megbomlik a falu egysége. 

Vianne mindenhol rejtélyekre, titkokra bukkan. Az első ilyen, hogy Roux miért nem jött vele? Vajon meddig maradnak Lansquenet-ben? Ki az a titokzatos nő feketében? Miért vádolják mindennel Reynauld atyát? Miért olyan tartozkódó a barátnője Josephine?  

peach-tree-care.jpgAz első részben megszokott váltott szemszög szerepel itt is, így láthatjuk mi zajlik Reynauld atyával, ami most sokkal izgalmasabb és érdekfeszítőbb, mint korábban.

A könnyed csokoládé és barack mellett olyan komoly témákkal is szembekerülünk mint elfogadás, tolerancia, kultúrális/ vallási különbségek és a társadalom reakciója ezekre. Az embereknek van még hova fejlődnie e téren. 

Ismét magával ragadott a hangulat, amit nehezményeztem: időnként azért lassan csorogtak az események. Mintha beleerőltették volna, hogy meglegyen az oldalszám, a nem kevés oldalszám. De Joanne csokoládé varázslata még mindig működik! Ide nekem a folytatást!

https://moly.hu/konyvek/joanne-harris-csokolades-barack

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2916192388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása