Jill Mansell- Ezen múlik minden? (3)
2019. január 19. írta: csillabella

Jill Mansell- Ezen múlik minden? (3)

*5.0*

Ez volt az első könyvem az írőnőtől, de egészen biztos, hogy nem az utolsó! Ennek a könyvnek egy fejezete sem volt unalmas, vagy nem volt kicsit gyengébb. Ez különösen tetszett, hogy úgy faltam a lapokat, hogy tudtam nem kell csalódjak, bármelyik fejezetbe kezdek is bele, pont annyi izgalom/jóság lesz benne, mint az előzőben.

covers_509760.jpg

Az először megismerhetjük főszereplőinket: Zillahot, a 83 éves hölgyet, aki csupaszív és roppant stílusos, mindenki odavan érte. Ha csak fele ilyen jófej leszek ennyi idősen, már boldog leszek! Majd jön Conor, aki azért jelen van a könyvben, de csak másodhegedűsként. Végül Essie, aki miatt az egész lavina elindul és a sok változás: vicc kedvéért ír egy levelet a barátnőjének, amit egy véletlen folytán mindenki megkap.

collage1_2.jpg

Ha nem írja meg a levelet, vagy nem kapja meg mindenki, akkor együtt marad barátjával, megmarad a munkája. De biztos jó lett volna így? Akkor nem ismeri meg Zillahot, nem tanul meg a saját lábára állni, nem tudja meg milyen jó segíteni másoknak és persze Lucas-sal sem találkoznak.

Lucas a jóképű idegen, aki szép lassan Essie életének része lesz. És ez a sok változás felveti a kérdést, kell félni a változásoktól? Szerintem nem, okkal történik minden, mégha eleinte nem is tűnik jónak, hosszútávon beláthatjuk, hogy így volt helyes, és volt értelme.

A könyvben van minden: izgalom, bánat (de olyan mértékben, hogy az ne legyen nyomasztó), sok-sok szeretet (nem szerelem). Élvezet olvasni, igazi kikapcsolódás egy olyan világban, ahol a híradóban csak halálhírekről és balesetekről hallunk, a közösségi médiában beteg gyerekekről, állatokról, az utcán látjuk a szegénységet, hogy milyen igazságtalan az élet. Ennyi rossz mellé kell egy ilyen könyv!

 

https://moly.hu/konyvek/jill-mansell-ezen-mulik-minden

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7514572218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása