Barbara Constantine- Tom, kicsi Tom (14)
2018. május 21. írta: csillabella

Barbara Constantine- Tom, kicsi Tom (14)

*5.0*

Mese felnőtteknek- ha röviden szeretném jellemezni. Na de jöjjön a hosszabb verzió: a 11 éves Tom kénytelen volt korán felnőni, hisz anyja (aki gyerekként szülte őt) nem éppen viselkedik felelősség teljesen (sem szeretet teljesen). Így Tom kénytelen szembe nézni a szegénységgel,éhezéssel, és sajnos arra kényszerül, hogy maga szerezzen élelmet a szomszédok kertjéből.

Előkerül apja is, aki sajnos Jossnál (Tom anyja) elveti a sulykot, de azért próbál a fia bizalmába férkőzni, ami eleinte nem túl bíztató.

Egyik nap Tom a kerteket róva egy idős nőt talál a kertben, aki nincs eszméleténél, így ismét felnőtt módjára kell viselkednie.

Már nehezen emlékszem vissza milyen is voltam 11 évesen, de nem nézek ki ennyi mindent magamból, hogy így helyt álltam volna mint Tom: élelmet gyűjt, ápol egy idős hölgyet, kerteket gondoz, állatokat, emelett iskolába jár, vigyáz az anyukájára is.

A történetben a szálak szép lassan szövődnek össze, és erről többet nem is tudok írni anélkül, hogy ne sploilerezzek már többet. Így magáról a könyv által nyújtott élményről nyilatkozom csak. A könyvet talán egy nap alatt olvastam ki, nem túl hosszú, olvasmányos és nem utolsó sorban izgalmas.

Szívmelengető olvasmány, ami bár könnyeket nem csalt a szemembe, de nagyon jól esett olvasni, és látni ilyen embereket. (A kedvenceim a magázódós szomszédok voltak.) Mindenkinek ajánlom, aki szeretne feltöltődni!

 covers_220697.jpg

https://moly.hu/konyvek/barbara-constantine-tom-kicsi-tom

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr8113990310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása