Michael Cunningham- Mire leszáll az éj (41)
2017. július 31. írta: csillabella

Michael Cunningham- Mire leszáll az éj (41)

*4.1*

Úgy érzem magam ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy erről nem fogok tudni írni 5 sort sem. De azért megpróbálok valamicskét legalább.

Michael Cunningham Az órák című művével vált híressé, amelyet meg is fimesítettek. Nekem azonban ez az első könyvem a szerzőtől, ezáltal kezdtük meg az ismerkedést. Már korábban is nézegettem a boltban, a borító felkeltette a figyelmem (tudom ez rém sekélyes). Akkor első körben nem vettük meg, de aztán mégis.

218190.jpg

Rebecca és Peter életét ismerhetjük meg, mindkettőjüknek jól menő állása van, Manhattanben laknak, van egy lányuk, aki külön költözött. Megjelenik  Rebecca elzűlött öccse, aki felkavarja az álló vizet, eleinte úgy tűnik Petert a leginkább, de a végén kiderül, hogy Rebecca is forrongott, belül.

Nekem kicsit sok volt benne az elkanyarodó fejtegetés. Például telefonál a lányával, miközben Peter New York utcáin sétál. A párbeszédek mellett kismillió kifejtés van, hogy épp milyen embereket lát az utcán vagy épületeket, és azokhoz még vmi egyéb, sztori hasonlat is társul. Egy könyvön keresztül ez kicsit sok, néha ezeken át is ugrottam.

Habár a történet nem "ütős", nincs semmi extra, mégis valahogy beszippantott a könyv, 1-2 nagyobb etapban ki is olvastam, és nyitott vagyok a szerző további könyveire is, valahogy volt benne spiritusz.

Spoiler, így aki elolvasáná a könyvet, innentől búcsúzzon el ettől a poszttól: a meleg téma volt kissé fárasztó és brutális is az adott körülmények között. Az előző könyvem is aköré épült, azzal nem is volt semmi gond, de hogy itt nem kissé beteg módon... (A hapi beleszeret a felesége öccsébe) Ez miatt vonódtak le pontok, meg persze a fent említett fejtegetések miatt.

https://moly.hu/konyvek/michael-cunningham-mire-leszall-az-ej

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr1212704359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása