Jojo Moyes- Páros, páratlan  (52)
2017. október 16. írta: csillabella

Jojo Moyes- Páros, páratlan (52)

*4.8*

Ezzel a könyvvel kezdtem az ismerkedést Jojoval, és azt kell mondjam ismeretségünk itt nem is ér véget, elég jójó volt.

Eddig kicsit elutasító voltam vele, túl sok helyen tűnt fel a neve romantikus idézetekkel körítve, féltem, hogy limonádé lesz. Olyan Paulo Coelho effektusnak éreztem, hogy a csapból is ez folyik, valaki esküszik rá, a többi embert viszont a hideg rázza ki tőle. Aztán úgy voltam vele, ha már elítélem, azért célszerű volna legalább egy könyvet olvasni tőle.

Az első kellemes meglepetés, hogy a főszereplő Jess teljesen hétköznapi nő, a foglalkozása takarítónő. Ennek nagyon örültem, végre nem valami 30 éves vállalkozó nő, akinek persze anyagi gondjai vannak, de mégis futja egy lakásra a Central Park mellett, és össze-vissza utazgat a világban. Nem, Jess nem ilyen, ő keményen dolgozik 2 állásban, hogy éppenhogy megéljenek napról-napra. Férje depressziós lesz, és külön költöznek, ez azonban elhúzódik 2 évig. Így egyedül neveli lányát, Tanziet, akiről kiderül, hogy matekzseni, és Nickyt, aki férje előző házasságából való (és mégis Jess neveli!). Anyagi gondok mellett ott van, hogy Nicky emós, a külseje miatt rendre elkapják a szomszédok. Tanziet pedig felvennék egy jó iskolába, amire nincs pénzük...Hacsak Tanzie nem nyeri meg a matek olimpiát, ami Skóciában van. Se kocsijuk, se pénzük jegyre... és mi legyen Normannal , a mafla nagy kutyával? Hát ez vár megoldásra, Jess próbálkozik is, nem sok sikerrel, mikor feltűnik a színen Ed, akinél Jess takarít.

scotland-skye-trotternish-052517-ch.jpg

Ed is éppen túl van egy váláson, és egy baklövés miatt felfüggesztik saját cégéből, és vár a tárgyalásra.

A könyv eleje, azontúl, hogy üdítő a történet, nem túl izgalmas. Megismerjük a karaktereket, eseményeket, ahogy haladunk azonban, észre se vesszük, de már aggódunk Nickyért, drukkolunk, hogy Ed segítsen Jessnek eljutni Skóciába, szorítunk Tanzienak a matek olimpián. Seperc alatt megszeretjük ezt a furcsa családot, és csak faljuk a lapokat. Emberségük és a moralitásuk példaértékű, szívet melengető.

Ami külön tetszett, hogy ez egy "utazós" könyv, nagyrésze arról szól hogy jutnak el Skóciába, megismerhetjük a tájat, kalandokat élünk át és nézhetjük hogy rázódik össze ez a fura csapat.

Következzen egy idézet a könyből a barátságról (csakazértse a szerelemről):

 Az anyja egyszer azt mondta Ednek, hogy azok az igazi barátok, akikkel mindig ott tudja folytatni az ember, ahol abbahagyta, akár egy hete találkoztak utoljára, akár két éve.

    https://moly.hu/konyvek/jojo-moyes-paros-paratlan

covers_326511.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr8012993260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása