H. P. Lovecraft - Árnyék ​az időn túlról
2021. január 13. írta: csillabella

H. P. Lovecraft - Árnyék ​az időn túlról

*4.6*

Aki olvassa a blogom egy ideje, észrevehette, hogy nem vagyok egy nagy fantasy rajongó. Nem azt mondom, hogy nem nyitok erre a műfajra, vagy nem olvastam még jó fantasyt (pl. Harry Potter) de azért nem gyakran kerül a kezembe, meg hát annyi könyv van a várólistán, és így a misztikus/ fantasy könyvek sokszor alul maradnak. e140b68e48b6c7cb1d3d40f184bef063.jpg

No de szerencse, hogy barátok /ismerősök ajánlanak könyveket, vagy időnként kihívás miatt is ki kell lépnem a komfort zónámból, így megismerhettem megint valami újat.

Azt mondják, hogy Lovecraft hatott Stephen King munkásságára is, mindkettejüket a horror/ félelemkeltés nagymestereiként tartják számon.

Így ismét (mint a Ragyogásnál) azzal az elvárással kezdtem el olvasni, hogy ez biztos para lesz, de legkevésbé sem volt az. Látványos? Na, az volt! (- már ha lehet ilyet mondani az olvasás közben fejünkben játszódó filmre.) Egy egyetemi tanár évekig furán viselkedik, a családjától is eltávolodik, majd nem tud visszaemlékezni, magyarázatot adni korábbi viselkedésére. A Föld egy korábbi szakaszában élő intelligens faj vette kölcsönbe pár évre a professzor testét, tanulmányozás céljából. Miután a professzor újra önmaga lesz, akkor sem tud visszakerülni a régi kerékvágásba, álmok kínozzák. Olyan éles képek, amik mintha megtörténtek volna. 

A könyv eleje- amire azt hittem bevezető (de végül olyan sokáig tartott, hogy inkább úgy mondom a kisregény első fele) kicsit lassan, és időnként ismételve írta le a dolgokat. Viszont mikor a professzor Ausztráliába veszi az irányt egy ásatásra, nagyon elkapott. És a vége, azt kell mondjam mesteri! Bár még olvastam volna szívesen, jó lett így a befejezés. 

https://moly.hu/konyvek/h-p-lovecraft-arnyek-az-idon-tulrol

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr3016384958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása