Liane Moriarty - Hatalmas kis hazugságok (24)
2020. március 31. írta: csillabella

Liane Moriarty - Hatalmas kis hazugságok (24)

*4.8*

Sokáig hajtottuk ezt a könyvet: könyvtárban sosem volt elérhető, boltokból elkapkodták.

covers_463400.jpg

Bevallom, ahogy elkezdtem olvasni, nem értettem mi ez a hűhó körülötte. Szó se róla, hogy jó könyv, a téma, amit feldolgoz nagyon fontos, a lelkemet cafatokra szedte.

Azzal indít, hogy megismerhetünk pár "született feleséget", és kiderül, hogy valaki meg fog halni egy bizonyos bálon. Visszatekint, és elmondja mi történt abban a pár hónapban. Egészen a könyv végéig izgulhatunk és kombinálhatunk, hogy ki lesz az áldozat.

Nem minden arany, ami fénylik. Vagyis attól, hogy valaki tartja magát, mosolyog és csinos, még lehet szenvedés a mindennapi élete. Celeste-t mindenki irigyli az élete és boldog házassága miatt, senkinek sem jut eszébe elgondolkozni miért is olyan szétszórt időnként.

Madeline elvált, volt férje pedig abba az iskolába járatja az új házasságából származó gyermeket, ahova Maddie gyerekei is járnak. Nem elég, hogy ezzel megkeserítik mindennapjaikat, a nagylánya ki is tépi a szívét, mikor közli, hogy elköltözik otthonról.

Jane viselkedéséből mindenkinek feltűnik, hogy valami nincs rendben. Kényszeresen rágózik, le van fogyva, riadt és sápadt. Fiát egyedül neveli, viszont mikor ellátogatnak az iskolába, ahova előkészítőre fog járni, meggyanúsítják Ziggyt, hogy fojtogatott egy kislányt. Innentől szinte boszorkány üldözés folyik ellenük.

Aztán egészen beindult a könyv, letenni is alig lehetett. A született barátságok nagyon szívmelengetőek. A családon belüli erőszak pedig olyan téma, ami mindig aktuális, fontos, nem lehet róla túl sokat beszélni. Remek, hogy ez a könyv felhívja erre a figyelmet.

s1-sries-trailer-88710701_pro35_10.jpg

https://moly.hu/konyvek/liane-moriarty-hatalmas-kis-hazugsagok

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr4815578270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása