Emylia Hall- Nyarak könyve (16)
2020. március 01. írta: csillabella

Emylia Hall- Nyarak könyve (16)

*4.6*

Ez a könyv gyönyörű. De a szívem is megszakadt.

Kölcsönbe kaptam: a borítója mindjárt megnyert, a könyvet kinyitva a hangulatos képek tovább fokozták a kíváncsiságom, amit a helyszín (Magyarország) már amúgy is felkovácsolt.

covers_240571.jpg

Erzsébet egyedül él, egy napon apukája egy csomagot kézbesít neki, amit Magyarországról küldtek. Kiderült, hogy Marika meghalt. 14 évnyi elfojtott érzelem kezd el kavarogni, végül megnézi: egy fénykép albumot tartalmaz. Marika készítette, a 7 Magyarországon töltött nyarat megörökítő fotókat tartalmazza.

Marika egy Balaton parti nyaralás közben hagyta el a családot, akik ezután már csak ketten tértek vissza Angliába. Mélabú költözött a lakásba, Erzsébet nem vette észre, hogy az mindig is ott volt a falak között. Egyetlen öröme, hogy nyaranta 1 (-2) hetet eltölthetett Marikával Esztergomban, a Villa Serenában. Felfedezhette a környékbeli erdőket, poros utakat, minden az ő birodalma lett. Úgy várták érkezését, mint magát a királynőt. Természetesen könnyű boldogságban teltek ezek a napok.

A fényképalbum azonban a 7.szünidőnél véget ér. Kiderül mi taszíttotta el Erzsébetet Marikától, Zoltántól és Magyarországról.

Tetszett, hogy felnyitja a szemem olyan dolgokra, amiket talán az ember alapnak tekint: a Balaton szépsége, a vidék, a gulyás leves, rántott hús, kolbász, a növényvilágunk. Ahogy Erzsiék jóizűen falták a lángost, és bebarangolták a partot, vagy a pilisi régiót, Szentendrét, szinte ott éreztem magam én is. A leírások részletesek voltak, emiatt nem is lehetett gyorsan haladni a könyvvel, de ezek nem voltak unalmasak, vagy erőltetettek.

dsc08180.jpg

Éreztem a szellőt, a napsütést, a mezei virágokat, a finom ételeket, a hangos kacajokat, a vizet. És igen, a szomorúságot is, a bánatot, mikor valakinek kihúzzák a lába alól a talajt, és megszűnik minden, amiben addig hitt.  

A pontlevonás: az eleje nekem kicsit túl lassú volt, nehezen rázódtam bele. De ez egy megható történet a szeretetről, első szerelemről, kötődésről, bizonytalanságokról, barátságról, családról, az élet élvezetéről, újrakezdésről és persze Magyarországról, ami nélkül az egész üres lenne.

https://moly.hu/konyvek/emylia-hall-nyarak-konyve

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr1315498728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása