Sienna Cole - Lefelé a folyón (61)
2019. november 26. írta: csillabella

Sienna Cole - Lefelé a folyón (61)

*5.0*

A könyv fülszövege nem sikerült túl erősre, így szerencsére nem az alapján hoztam meg a döntést, hogy megszerzem a könyvet, hanem egy számomra mérvadó ember véleménye alapján. A borító megkapó, a cím sejtelmes.

covers_479437.jpg

Erős az indítás: a 18 éves Alice levelet ír, melyben felfedi, hogy 2 éve az iskola igazgatóval van viszonya, aki azt ígérte, hogy feleségül veszi. Persze ezt nem tartja be, sőt, másokkal is viszonyt folytatott, így Alice egy fénykép kíséretében nyílvánosságra hozza a történteket. Ez azonban mindössze a könyv első két oldala.

Lynn egyedül neveli gyermekét, egy kocsmában dolgozik, időnként meg kell alázkodnia, hogy pénzhez juthasson, mivel legutóbbi pasija adósságot hagyott a nyakán, amit Lynnen hajtanak be. Egy nap belép a kocsmába Jeff, kiveszi Lynn egyik szobáját. Jeff nagyon zárkózott, titokzatos. Fogalmam sem volt, hogy jönnek ők Alice-hez, próbáltam találgatni, de nem jutottam sokra. Bekopog az ajtón Frank, és minden magyarázat nélkül más szál jön.

Utána Jeffet ismerhetjük meg, az elnyomott gyermekkorát, ahol anyja szorosra fogta a gyeplőt, így Jeff minden szexuális dolgot bűnnek érzett. Sikeres festőművészi karrirer állt előtte, pártfogásba is veszik, miáltal megismerhet egy lazább életet, de folyton viaskodik magában, örlődik az anyai szigor és az új szabad élett között. A kettő együtt nem fér meg.

Frank újságíró, Alice apja, aki teljesen összetörik lánya eltűnése kapcsán, szép lassan a megszállottja lesz és mindent megtesz, hogy megtalálja. Így értettem, ő hogy kerül a történetbe, de Lynn és Jeff továbbra is rejtély maradt.

Majd szép lassan mindenre fény derült, kiderül hogyan kapcsolódnak össze a szálak, miért is volt fontos,hogy megismerhessük mindhármukat.

A vége megrázó, de valamiféle morbid happy end is. Nagyon tetszett a könyv, bátran ajánlom .

Be kell valljam, nem tudtam, hogy az írónő magyar, és a sztori alapján nem is gyanakodtam: profi könyv, amely hitelesen írja le a helyszíneket, élet érzéseket. (A történet Amerikában játszódik.)

https://moly.hu/konyvek/sienna-cole-lefele-a-folyon

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr4415325050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása