Amy Ewing - A fekete kulcs (56)
2019. november 01. írta: csillabella

Amy Ewing - A fekete kulcs (56)

*4.0*

Bár a sorozat első két része nagyon elkapott, és kíváncsi voltam hogy alakul Violet sorsa, mégis kicsit nehezen álltam neki ennek a résznek. El lett nyújtva mint a rétestészta. (Most szólok: ez a bejegyzés tele lesz spoilerrel.)

covers_466514.jpg

Tovább folytatódik a lázadásra való készülődés, szervezik az embereket, a kiképzésüket, toborozzák a helyetteseket. A Fehér Rózsába kerülnek új lányok, egyikük elég kellemetlen és ostoba.

A hercegnő ördögi tervet eszel ki, és elrabolja Violet húgát, Hazelt. Na Violetnek sem kell több, megpróbál visszajutni az Ékkőbe, ahonnan megért elszökni az előző részben.

Ash egyfolytában picsog, hogy ő nem tud segíteni semmit, mert ugye körözött bűnöző lett, így könnyen felismernék. Pár oldallal később Violet fogja és átváltoztatja magát teljesen, hogy ne ismerjen majd rá a Hercegnő, ha az Ékkőbe megy. De az senkinek sem jut eszébe, hogy Asht is átváltoztathatná?!?! (Hisz már egyszer a haját megváltoztatta...) Itt kicsit ráztam a fejem, de mondom ennyi butaság még elmegy.

Majd jött, hogy Lucien (aki sajnos ebben a részben nem sokat szerepelt) Violetnek sírt, hogy majd ha ő meghalna a felkelés alatt, akkor a lány tűntesse el Lucien dolgait, hogy ne kaparinthassák meg a gazdagok. (Bár ezt sem értem, ha elbukják a felkelést, hogy jutott volna vissza Violet a palotába? És ha meghal?) Viszont ebből lehetett következtetni, hogy Luciennek ebben a részben vége lesz. 

Violet, aki az első kötetben nem bírt a vérének parancsolni és állandóan a csávója szobájára ment, ami miatt majdnem meghalt a fiú, és Annabellt meg is ölték, e részben sem lett sokkal okosabb. Úgy gondolta a felkelés előtti napon baromi jó ötlet az egyik palotában törni zúzni és ott hagyni a fekete kulcs jelet. Csodás ötlet, Lucient ezek után seperc alatt kivégezték. Na ez sem volt túl átgondolt, mert egyáltalán miért őt gyanúsították? A lényeg, hogy akkor lett egy összecsapott kivégzés. Ez a könyv, meg a vége is eléggé összecsapott volt. Violetet le tudtam volna csapni, sok barátjának a vére szárad a lelkén. Az is meglepett, hogy a kivégzésnél nem tudta használni csodálatos erejét, senki sem tett semmit, de rá 5 perce megkezdődött a felkelés.... Simán megmenthette volna a csávót.

Sokat gondolkoztam, hogy vajon az írónőt a határidő sürgette, vagy már nem volt ihlete, hogy mi vihette rá, hogy így elrontson egy ígéretes sorozatot. De ez a rész ostoba lett. A vége... hát egyrészt sejthető volt, de azért ott is voltak hülyeségek. A kedvencem az volt, hogy miután nyertek, nem a családjukat keresték fel, hanem az óceánt nézték meg...Holott végig azon ment a rinya, hogy elszakították őket a családjuktól. Nagyon jóindulattal 4 csillag. Kár érte.

 https://moly.hu/konyvek/amy-ewing-a-fekete-kulcs

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr7915277674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása