Charles Lorre - A Szahara rabszolgái (26)
2017. június 02. írta: csillabella

Charles Lorre - A Szahara rabszolgái (26)

*5.0*

Általában a könyv választásaim tudatosak. Úgy kell ezt érteni, hogy egy nyomasztó könyv után igyekszem vicceset olvasni, egy mese után komolyabbat. Így is kívánom, meg fő a változatosság. Ezért esett a választás most A Szahara Rabszolgáira, amit egy barátom ajánlott figyelmembe (mármint az írót). Mark Haddon könyv elég nyomasztó lett a végére, így most mindenképpen valami vidámat szerettem volna.

Szerencsére nem nyúltam mellé! Aki szereti Rejtő Jenőt, a Bud Spenceres kocsmás bunyós jeleneteket, szarkasztikus beszólásokat, annak ez a könyv tetszeni fog. 992636_bud-spencer-bunyo-afp.jpg

... - Ide figyelj, Jacques! Bemutatom neked ezt az urat!

    - Mi a fenének?

    - Hogy megismerjed! Hülye!

    - Azért, mert hülye, még nem látom indokoltnak, hogy nekem is meg kell ismerni!

Nagyon csíptem a karaktereket: Szvetozár Waxelbaum, Fekete Cápa, Ben Cobber, de a kedvenem a raccsolós Mágnás Kazimir! A sok gazfickó úgy gondolja, hogy jó útra tér, és becsületes munkába kezd, filmszínészek lesznek. Azonban persze semmi se megy ilyen egyszerűen, szerelmi szálak és egyéb csalafintaságok okán a film nem készül el. (annyi minden volt, hogy felsorolni is nehéz lenne a sok fordulatot :) )

    - Vanda vagyok! - mondta egyszerűen

    Kazimir ránézett. Szemében némi ijedtség bújkált.

     - Hogyan... kévem?

     - Mondom, Vanda vagyok!

     - Ez igaz! - felelte Kazimir. - De nemcsak vanda! Öveg is!....

covers_396030.jpgEgyedüli hátrány az volt, hogy olyan kiadást sikerült kifognom, ahol körülbelül 2-es betűméretet használtak (fapadoskönyv.hu), így nagyon fárasztó volt olvasni, sokat levont az élményből, hogy kifojt a szemem. Így hiába rövid a könyv, azért nem olvastam el gyorsan.

 Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, remek szórakozás, kikapcsolódás ez a könyv!

 

https://moly.hu/konyvek/charles-lorre-a-szahara-rabszolgai

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr812560063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása