Eckhart Tolle- A most hatalma a gyakorlatban   (3)
2017. február 02. írta: csillabella

Eckhart Tolle- A most hatalma a gyakorlatban (3)

*2*

   Ritkán olvasok önsegítő jellegű könyveket, és ennek meg is van az oka. Az a benyomásom mindig, hogy kb 10 mondatot hajtogatnak hol egy hosszabb- hol egy rövidebb könyvön keresztül. Nem volt ez másként itt sem. És az is megfogalmazódott bennem, hogy nem is kéne ennyit agyalni, filozófálni, csak élni.

   Nagy szerencsém volt, a Most hatalmát akartam kivenni (nem tudtam , hogy van egy ilyen könyv, ami a gyakorlatban alcímet viseli). A könyvtáros bácsi véletlenül ezt  nyomta a kezembe, én meg csak otthon vettem észre. Először gondoltam, hogy neki se állok, kiveszem az eredetit, de akkor láttam, hogy véleményben írták, hogy ez remek összefoglalója a Most hatalma című könyvnek, na mondom akkor mégiscsak jó lesz. Miután végigmentem a 160 oldalon, áldottam is a könyvtáros bácsit, hogy nem a hosszabbat adta... 

   Annyi jót írtak erről a könyvről, hogy ez milyen sokat segít, alap, kötelező, bla bla. Ha 10 oldalban írja meg a szerző, akkor is tele lett volna ismétlésekkel, és uncsi lett volna. Pár óra alatt ki lehet olvasni, mert rettentő szellősen, és közel sem környezetbarát (papírkímélő) módban lett megírva...Az volt többször a benyomásom, hogy a mondatokban van alany, állítmány és tárgy, ahogy kell, de a mondatnak valahogy mégsincs értelme.

Hogy megkíméljek mást is, elmondom mi a lényeg:

images.jpg

- MOST-ra figyelj(ezt mondjuk már a címmel is elspoilerezte a szerző).Múltban,jövőben nem jó élni

- Figyelj a jelenben mindenre, érzékelj mindent, lélegezz nyugodtan,mélyen                                       

-Ne félj, a félelem amúgyis egy jövőbeli dolog,a jövőben pedig nem élünk (lásd 1-es pont)                                  

-  Ne kritizáljunk semmit.                                                  

 

   1148175_5.jpgEzek amúgy nagyjából a buddhista filozófiának felelnek meg, amivel még nem volt alkalmam részletesen megismerkedni, csak egy 2 kötetes könyvön keresztül pillanthattam be az alapokba: A Dalai láma macskája.  Ha valaki szeretne a témával megismerkedni, ajánlom inkább ezt a macskás könyvet, vagy bármilyen egyéb szakirodalmat, ami releváns a buddhizmus bemutatását illetően. A dalai láma macskája abból a szempontból jó, hogy nem szánkba rágja ezeket a tantételeket, hanem egy regénybe beépítve adagolja kis dózisokban, és hát minden, ami cicás, rossz nem lehet :)

 https://moly.hu/konyvek/eckhart-tolle-a-most-hatalma-a-gyakorlatban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztenye.blog.hu/api/trackback/id/tr2612177018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása